Bygningen, der tidligere husede Djurs Mad, er nu endelig blevet solgt. Arkivfoto

Bygningen, der tidligere husede Djurs Mad, er nu endelig blevet solgt. Arkivfoto

Tidligere Djurs Mad-bygning endelig solgt

Salg vækker glæde i begge Djurs-kommuner

Ejendommen i Auning, som husede det tidligere fælleskommunale produktionskøkken Djurs Mad, er solgt til virksomhed, som vil producere fødevarer i køkkenet. Det skriver Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Køber er det århusianske ejendomsselskab SÖZE INVEST ApS. Ejeren af selskabet Morten Lykke ejer flere ejendomme i Østjylland og trekantområdet, og han planlægger blandt andet at anvende bygningen til produktion for virksomheden Sundtakeaway.dk, som han er medejer af.

I bygningen skal der således fremover produceres og sælges fødevarer af høj kvalitet til detailhandlen og private, f.eks. måltidskasser og forskellige såkaldte convenience-produkter som færdiglavede salater og lignende.

"Vi er glade for, at bygningen nu er solgt. Det er altid tilfredsstillende at sælge en ejendom, og især en speciel en som denne. Jeg er især glad for, at der kommer aktivitet og mulighed for arbejdspladser i bygningerne igen", siger Lars Møller (S), formand for voksen-og plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

Han tilføjer: "Vi har noteret os, at virksomheden arbejder med fødevareproduktion. Det er glædeligt, for der er en stor mængde dygtige underleverandører på Djursland med hele værdikæden repræsenteret".

Tilfredshed i Syddjurs

Syddjurs Kommunes borgmester Ole Bollesen (S), siger: "Jeg er også meget tilfreds med at der nu kommer både aktivitet, arbejdspladser og en ny virksomhed i Djurs 2

Mad’s tidligere køkken. Jeg vil gerne takke Norddjurs Kommune for det gode samarbejde om at levere mad til borgere på Djursland."

Virksomheden har en forventning om behov for yderligere arbejdskraft. Dette vil blive afklaret i den kommende tid.

Bygningen, der husede Djurs Mad, ligger på Industrivej 27 i Auning.

Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune etablerede i 2009 interessentskabet Djurs Mad I/S, der havde til formål at producere og levere madservice til ældre borgere i de to kommuner.

Byggeriet stod færdigt i 2011, hvor de første leveringer fandt sted. Det kostede ca. 36,0 mio. kr. at bygge køkkenet.

Den 1. januar 2018 var der 19 fastansatte personer i selskabet, men produktionen af mad ophørte primo februar 2018.

Prisen for ejendommen er på 6,0 mio. kr. (dette beløb deles mellem Nord-og Syddjurs Kommuner).

Söze Invest ApSfik dispositionsretten over Industrivej den 1. aug. 2018. Ejendommen overtages af køber den 1. april 2019.

Publiceret 15 August 2018 13:41