Joakim Vester-Petersen skal være på stikkerne mandag 20. oktober, når den tidligere Ryomgård Realskole elev og student fra HTX hos Viden Djurs i Grenaa, skal forsvare sin ph.d.-afhandling. Foto: Aarhus Universitet

Joakim Vester-Petersen skal være på stikkerne mandag 20. oktober, når den tidligere Ryomgård Realskole elev og student fra HTX hos Viden Djurs i Grenaa, skal forsvare sin ph.d.-afhandling. Foto: Aarhus Universitet

Ung mand med lokale rødder klar til ph.d.-forsvar

Joakim Vester-Petersen, tidligere elev på Ryomgård Realskole og student fra HTX Grenaa, forsvarer inden længe sin ph.d.-afhandling om 'Forbedring af solcellers effektivitet' på Aarhus Universitet

Af
Lars Norman Thomsen

Joakim Vester-Petersen, tidligere elev på Ryomgård Realskole og efterfølgende HTX-student fra Viden Djurs i Grenaa, tæller i disse dage ned til sit ph.d.-forsvar på Aarhus Universitet.

Joakim Vester-Petersen har begået en ph.d.-afhandling, ' Forbedring af solcellers effektivitet – koncentration af lys ved brug af optimerede guld nanostrukturer'.

Nanoteknologi er af mange udnævnt til at lede den næste 'industrielle' revolution.

Nanoteknologi er en term, man bruger om teknologi og forskning, der opererer på nanoskalaen fra 0,1 til 100 nm. Ikke mindst dækker nanoteknologi over mange forskelligartede teknologier, der benytter og blander discipliner som fysik, kemi, biologi, molekylærbiologi og medicin - vidt forskellige, men med udgangspunkt i det samme: De enkelte atomer og molekyler og stoffernes struktur og sammenspil på nanoskalaen.

En nanometer (nm) er en milliontedel af en millimeter. Til sammenligning er et menneskehår ca. 70.000 nanometer i diameter, mens en rød blodcelle er ca. 5.000 nanometer bred.

Ph.d.-uddannelsen baseres niveaumæssigt på et gennemført kandidatstudium og har et omfang, der svarer til tre års fuldtidsbeskæftigelse.

Ph.d.-uddannelsen gennemføres i tæt dialog med en vejleder, som er en førende forsker inden for det pågældende forskningsområde.

Forsvaret finder sted på Aarhus Universitet mandag 20. august klokken 13 og er offentligt.

Fakta

Tidspunkt for ph.d.-forsvar: Mandag 20. august 2018, klokken 13:00

Sted: Lokale 05.060, Navitas, Aarhus Universitet, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C

Afhandlingens titel: Topology Optimization of Field-enhancing Nanostructures for Photovoltaic Applications

Bedømmelsesudvalg:

Professor Mads Peter Sørensen, Institut for Matematik og Computer Science, Danmarks Tekniske Universitet

Professor Martin Berggren, Department of Computing Science, Umeå Universitet

Professor Martin Greiner, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet (formand)

Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.

Forsvaret er offentligt.

Publiceret 09 August 2018 10:17

SENESTE TV