Simon Nielsen fra Grenaa har kun kørt mountainbike i fire sæsoner - men er klar til sit andet VM.

Simon Nielsen fra Grenaa har kun kørt mountainbike i fire sæsoner - men er klar til sit andet VM. Pressebillede

Simon banker på for at skaffe penge til VM

38-årige Simon Nielsen fra Grenaa har kvalificeret sig til VM i Italien, men skal gerne skaffe 95.000 kroner til det

Af
Søren Andersen

GRENAA Man skal ikke være sammen med 38-årige Simon Nielsen fra Grenaa i mange minutter for at opdage, at han er stålsat, har store ambitioner og vil gå langt for at få sine drømme opfyldt.

Derfor bruger han i disse uger al sin tid på at opsøge virksomheder og forretninger i Grenaa-området, for han skal gerne skrabe 95.000 kroner sammen - som er lig med budgettet for at deltage i VM i mountainbike - på marathondistancen.

Simon har kvaliceret til at køre med om verdensmesterskabstitlen 15. september i Auronzo Di Cadore i Italien. Kvalifikationen kom i hus i kraft af en placering som nummer 13 ved et UCI-løb i Norge, så han behøver ikke tænke på, om han nu bliver udtaget til det danske landshold.

"VM-deltagelsen er jeg sikker på. Den har sådan set givet Danmark en ekstra plads ved VM," siger Simon.

Kørt i fire sæsoner

Han har kun kørt mountainbike på seriøst plan i fire sæsoner. Han arbejder som industritekniker på Terma i Grenaa.

"Så fandt jeg ud af. at der jo nærmest er en mountainbikebane i baghaven. På det tidspunkt arbejdede jeg fast om natten og så cyklede jeg om eftermiddagen, når jeg havde fri i stedet for at sove," siger Simon.

Efter tre måneder var den første cykel slidt op og der blev købt noget bedre materiel.

Simon har dyrket sport hele livet. Var en talentfuld fodboldspiller, men fik en knæskade som 18-årig og valgte så i stedet at satse på golf og at gå trænervejen inden for fodbolden - og fik succes som U19-træner sammen med nuværende assistent i FC Djursland, Nicolaj Rygaard Poulsen.

Meget seriøs

Nu som mountainbikerytter er han - mindst - lige så seriøs.

"Jeg forbereder mig vanvittig meget. Bruger gerne en uge på de store løb og skal gerne kende hver en meter på ruten," siger Simon.

I starten cyklede han for sig selv, men meldte sig så ind i Grenaa Cykle Club, hvor han rykkede fra C- til B-klassen.

"Så hørte jeg om en nystartet klub i Aarhus, som lige lød som noget for mig, men i længden blev der for langt til og fra træning, så nu stiller jeg op for Kalø MTB, der samarbejder tæt med cykelforretningen Bike Fever og som har støttet mig meget."

Simon træner for sig selv. Fem-seks gange om ugen og en tre timers tid hver gang. Varieret så der både kommer kilometer i benene og kræfter til de hårde intervalløb.

"Jeg træner altid i Mols Bjerge. Bakkerne er der jo, og så kan jeg lige så godt bruge dem."

Drøm om rødt og hvidt

Efter at være rykket i A-klassen, deltog Simon ved VM i Tyskland sidste år. Mest for at lære - og han håber erfaringen kommer ham til gode ved dette års VM i Italien.

"Det var jo en drøm for mig at trække i den rød-hvide landsholdsdragt. Det må jeg indrømme," siger Simon.

Lige nu har han orlov fra sit job hos Terma, hvor han virker som plankoordinator. Så der er fuld koncentration på både det sportslige og det økonomiske, hvor der skal findes mange sponsorkroner.

"95.000 kroner er mange penge, men mit budget er så skrabet som overhovedet muligt. Selvfølgelig er det hårdt at banke på dørene og bede om støtte, og jeg ville da hellere bruge tiden på at træne, men jeg er vant til at knokle for at nå mit mål," siger Grenaa-cykelrytteren.

Publiceret 31 July 2018 07:00

SENESTE TV