Det europæiske marked i Grenaa så dagens lys i 2017 og blev gentaget i sidste uge.

Det europæiske marked i Grenaa så dagens lys i 2017 og blev gentaget i sidste uge. Foto: Søren Andersen

Vellykket arrangement af ShopiCity

Af
Ellen Trier-Bützer

August Kroghs Vej 55

Grenaa

DEBAT Det er rart, at jeg måske har haft en lille indflydelse på det arrangement, der har været stablet på benene i centrum af Grenaa i sidste weekend, eller i hvert tilfælde opfordrede til det i november 2017. Mange skønne boder, som vi ikke normalt ser her se her i byen.

Det var rart at se, de få lande der var repræsenteret, måske der kunne udvides med flere sydlige lande næste gang.

Der var lækre italienske oste og pesto, børnekjoler, strikke uldtrøjer, træstole, skind til pynt og gavn.

Næste gang måske fiske-, slagter- grøntsagshandlere og små spise boder. Måltider til små penge. Bare en idé.

Jeg håber, at det kan udvikle sig. Måske i efterårsferien eller op til jul og udvide det med de tiltag, der hører årstiden til, der er mulighed for hvert år? Enhver årstid har sine specielle retter.

Varme æbleskiver, brændte mandler, gløgg, juledekorationer, julepynt til juletræet, hjemmebagte småkager (brunkager, vaniljekranse, klejner), hjemmestrikkede vinter sokker, vanter, huer og trøjer. Varm chokolade med flødeskum til børnene? Ja mulighederne er uendelige Det kunne måske være, når byens juletræ tændes. Der er jo mange folk i byen til denne begivenhed. Kun fantasien sætter grænsen.

Se bare på Rothenburg ob der Tauber i Tyskland, der har en julebutik hele året, hvor turister valfarter til, selv om sommeren. Eller Lübeck, Berlin etc. et trækplaster selv dansker tiltrækkes dertil.

Se den Gamle by i Aarhus, hvor folk hygger sig op til jul. Ja tænk på julekalenderen ”Jul i Gammelby”.

Vi har her i Grenaa museumsgården, hvor der også kunne opstilles boder, samtidig på torvet som der var gjort her i weekenden.. Folk kunne måske få idéer til gaver, de ikke havde tænkt på. Kalendergaver, hvor forældrene står fortvivlet i butikkerne, når man skal finde på. Jeg har selv været der!

Man kan aldrig vide, om det vil være en succes, hvis man ikke prøver

Jeg ved godt, at dette læserbrev er i god tid, når der er hedebølge, men det kræver jo planlægning, at få stablet dette op. Men skal der være en speciel anledning til? Fantasien har ingen grænser.

Man kunne have en fast torvedag, som man ser i mange byer, forretningerne vil også nyde godt af det. Når folk er lokket til byen bruger de også penge og omsætningen giver også skatteindtægter til kommunen, og måske tomme lokaler der kunne udlejes.

Det nye torv ved rådhuset kunne også nydes.

Publiceret 25 July 2018 14:01

SENESTE TV