Livredderne er på plads på Grenaa Strand - og det flotte sommervejr har givet mange badegæster og den første dramatik.

Livredderne er på plads på Grenaa Strand - og det flotte sommervejr har givet mange badegæster og den første dramatik. Foto: Søren Andersen

Ældre kvinde revet omkuld i bølgerne ved Grenaa Strand

Pas på fralandsvinden, og tag ikke badedyr og luftmadrasser med i vandet. Sådan lyder rådet fra TrygFonden Kystlivredning, efter den seneste uges perfekte strandvejr skabte enorm travlhed hos livredderne.

Af
Søren Andersen

GRENAA Der var trængsel på strandene i sidste uge, hvor børnefamilierne for alvor kunne kaste sig i bølgerne efter skoleårets afslutning. Seks gange måtte livredderne i aktion for at redde badegæster og surfere, som ikke kunne komme tilbage til land pga. fralandsvinden. Det får livredderne til at advare om den kraftige vind, som kommer til at præge denne uges badeture.

- Når der er fralandsvind, skal badedyr og luftmadrasser blive på land. Man kan lynhurtigt drive for langt ud fra kysten til, at man selv kan komme tilbage. Det kræver en masse kræfter at svømme tilbage til stranden, og man kan let gå i panik, så man mister endnu flere kræfter, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Atypiske vind-og strømforhold med bølger på Grenaa Strand medførte således, at havbunden blev stejlere end sædvanligt, hvilket var en overraskelse for mange lokale badegæster. En ældre kvinde blev revet omkuld og kunne ikke selv rejse sig igen. Hendes veninder kunne ikke hjælpe hende, så livredderne hentede hende tilbage på land.

Generelt er danskerne gode til at passe på sig selv og hinanden ved stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

- Vi oplever, at langt de fleste danskere tager de nødvendige forholdsregler, når de bader. Mange sørger for at bade i livreddernes primære zone, som er mellem de rød/gule flag i strandkanten ved livreddertårnet, hvor livredderne holder særligt skarpt øje. Selv de bedste svømmere kan komme i vanskeligheder, og derfor er livredderne en ekstra sikkerhed, siger René Højer, programchef i TrygFonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed.

Publiceret 10 July 2018 14:21

SENESTE TV