Træerne i den nye Dolmer Kildeskov kom i jorden i 2016. De nye 54 hektar skov skal fremover sikre grundvandet for Grenaas indbyggere.

Træerne i den nye Dolmer Kildeskov kom i jorden i 2016. De nye 54 hektar skov skal fremover sikre grundvandet for Grenaas indbyggere. Foto: Jens Mathiasen

200.000 nye træer skal sikre grundvandet

Grenaas nye skov skal sikre grundvandet ved Grenaa. Vandcenter Djurs har selv købt de cirka 54 hektar jord, hvor skoven er placeret

Af
Jens Mathiasen

GRENAA Dolmer Kildeskov hedder Grenåaa nye skov. Træerne kom i jorden i 2016. Der er plantet godt 200.000 træer på cirka 54 hektar lige nord for Grenaa by.

Vandcenter Djurs er lodsejer, og herfra ønsker man at sikre den grundvandslomme, der ligger under arealet. En tredjedel af byens beboere får sit drikkevand herfra.

Ideen til projektet opstod, da Norddjurs Kommune skulle bygge en ny omfartsvej. Omfartsvejen betød at mange hektar landbrugsjord, som nu blev klemt inde, skulle omfordeles.

"Vi kunne have valgt at udpege området som et indsatsområde. Det ville betyde restriktioner for landmændene, som vi så skulle kompensere for. Prisen for den løsning ville nok være 50 procent billigere end at købe. Men vi mener, at købet af jorden er den rigtige beslutning set i det lange perspektiv," siger direktør i Vandcenter Djurs Henrik Jordalen, som blandt andet fremhæver, at skoven også bidrager positivt til kommunens CO2-regnskab.

Skovrejsningen går i nul

Selve skovrejsningen har kostet omkring to millioner kroner. Det går nogenlunde i nul, når de offentlige tilskud til skovrejsningen kommer hjem.

"Vores udgift i det lange løb er altså afdraget på jorden, som vi købte til omkring 10 millioner kroner," siger direktøren.

Hovedsageligt løvtræ

Skovrider Jakob Svendsen-Tune oplyser, at der hovedsageligt er plantet bøg og eg i den nye skov. Men i et bælte rundt om skoven er der sat godt 20 forskellige arter af træer. Der er plantet flest løvtræer, men der er også holme med nåletræer.

Der bliver fremover etableret stier og bænke i skoven, sådan at den også får en rekreativ værdi for Grenaas beboere.

LÆS MERE OM PROJEKTET i Grenaa Bladet i næste uge

Publiceret 19 June 2018 15:17

SENESTE TV