Anholt er for mange lig med friske jomfruhummere - en væsentlig ingrediens i hummerdage. Den hvide bygning i baggrunden rummer Molevitten, hvor Anholt Brugs har åbnet en filial.

Anholt er for mange lig med friske jomfruhummere - en væsentlig ingrediens i hummerdage. Den hvide bygning i baggrunden rummer Molevitten, hvor Anholt Brugs har åbnet en filial. Pressebillede

Brugsen er rykket ind i Molevitten

Driftigt par fra Grenaa sørger for nye muligheder på Anholt Havn

Af
Søren Andersen

ANHOLT Når turistsæsonen om et par uger for alvor kulminerer på Anholt, så vil øens mange gæster kunne glæde sig over et nyt tiltag i det ellers begræsenede handelsliv. For her i foråret er en filial af Anholt Brugs rykket ind i de lokaler, som tidligere rummede Molevitten og som forsynede de mange gæster på havnen med friske forsyninger af først og fremmest mad og drikke.

Det er det driftige par fra Grenaa, Anja Søndergaard og Klaus Jensen, som dermed har udvidet deres lille forretningsimperium på Anholt Havn.

"Vi har købt "Hele Molevitten" da den efter kun en sæson desværre lukkede ned igen sidste år. Vi købte den af bekymring for, at bygningen ville komme til at stå tom igen efter at have været til salg i flere år. Det ville være en sand katastrofe for turisterne på øen og havnens sejlere hvis denne ikke åbnede igen og dermed en trussel for alle de gode initativer, der er i gang mange steder på øen for at få noget mere skuldersæson," fortæller Anja Søndergaard.

Startede for fem år siden

Anja og Klaus overtog for fem år siden det tidligere "Finns fisk" og kaldte stedet for Algot fra havet.

"Her har vi med stor succes virkelig fået gang i restauranten som tilbyder familierestaurant, ølbar, live musik og diverse arrangementer henover sommeren. Restauranten har vi siden åbningen udvidet hvert år - knopskud på knopskud - i år med stor ny terrasse og flere indesiddepladser. I sæsonen har vi en meget populær fiske og skaldyrsbuffet som tit er udsolgt med alle 200 pladser flere uger i forvejen," fortæller Anja.

Herudover driver parret Ishuset Anholt & Anholt Gourmet hotdog, som er blevet et populært sted på havnen. Og i samarbejde med Jacob Kjærgaard driver de om sommeren beværtningen "Dørken" i den tidligere bygning, der husede Anholt speditionskontor. Jacob driver sammen med en partner, Thøger Diksgaard, der også er kendt som sanger og musiker, Anholt Gin som selvfølgelig også serveres på Dørken.

Og endvidere er Klaus Jensen blevet havnefoged sidste år, så parret har nok at se til - og 25-30 hjælpere ansat, når det er allertravlest.

Udvide sæsonen

"I samarbejde med Anholt Havn som ejes af Grenaa Havn forsøger vi at udvide skuldersæsonen. I selve hovedsæsonen er der rigeligt med turister på øen, cirka 6-8000 turister i de travlestre uger, og på årsplan blev det sidste år til omkring 70.000 gæster," fortæller Klaus Jensen.

"Sidste år til trods for vejret lykkes det os på havnen at få samme antal sejlere igennem som de sidste par år. I højsæsonen har vi op imod 500 både i havnen, som kun har 250 pladser, så her ligges der lag på lag," siger Klaus Jensen, der nu kan konstatere, at sommeren 2018 har fået en forrygende start," siger Klaus Jensen.

Parret har også taget initiativet til Hummerdage på Anholt. Denne event fik dei sidste år optaget under Europæiske Gastronomi Region, hvilket betød reklame både nationalt og internationalt.

"Det gav stor opmærksomhed og mange ekstra gæster til øen. Vi startede vi for tre år siden. Første år med omkring 100 gæster, året efter var der cirka 300 gæster og sidste år toppede vi med omkring 600 gæster til dagene. Endvidere afholdes der på øen andre arrangementer for at sæsonforlænge. Vi vil rigtig gerne reklamere for øen, specielt på Djursland, da mange mennesker fra området ikke har været på Anholt før. Måske fordi de syntes, at det er alt for nemt bare at køre til havnen i Grenaa og tage færgen over og så er man på ferie," siger Anja Søndergaard med et ironisk glimt i øjet.

Publiceret 07 June 2018 00:00

SENESTE TV