Danskerne elsker genbrug - og det giver penge i kassen til de velgørende organisationer.

Danskerne elsker genbrug - og det giver penge i kassen til de velgørende organisationer. Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix

Der er penge i genbrug

Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Grenaa gav sidste år et overskud på 55.000 kroner

Af
Søren Andersen

GRENAA I 2017 havde Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Storegade i Grenaa et overskud på 54.906,85. Penge, der primært gik til julehjælp og feriehjælp. Alle genbrugsbutikkerne i Dansk Folkehjælp bliver bestyret af frivillige, og overskuddet går til sociale aktiviteter i lokalsamfundet.

Hvert år hjælper Dansk Folkehjælp udsatte familier, når genbrugsbutikkerne med deres overskud yder støtte til socialt dårligt stillede. I 2017 gik overskuddet fra genbrugsbutikken i Grenaa blandt andet til feriehjælp, som giver udsatte børn muligheden for at komme på en ferie fyldt med gode opleveler. Ferieopholdene drives af frivillige, der gør alt for at give børnene en uforglemmelig uge. Dansk Folkehjælp er i dag den største formidler af feriehjælp og hjælper på landsplan mere end 3.500 personer til en uges gratis ferie med masser af gode fællesoplevelser og ferieminder.

Derudover gik overskuddet fra 2017 til julehjælpi Grenaa, der sørger for, at udsatte familier får mulighed for at fejre jul med gaver under træet og julemad på bordet. Også her er Dansk Folkehjælp i dag den største organisation og hjælper 12.500 familier til en bedre jul.

Genbrugskærlighed giver penge

Brugt tøj, retro-møbler og brugsgenstande præger i stigende grad indretningen i danske hjem. Vi genbruger i den grad, og det er ikke ualmindeligt at blive præsenteret for det bedste genbrugs-kup af venner og bekendte. Ifølge DBA’s Genbrugsindeks 2017 har flere end 6 ud af 10 købt eller solgt brugt inden for det seneste år, mens 59% har købt varer i en genbrugs- eller vintagebutik.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlemsiger: "Genbrugsområdet er blevet en vigtig indtægtskilde for de humanitære organisationer. I Dansk Folkehjælp har vi været med til at skabe en trend, hvor overskuddet af salg fra genbrugsbutikker investeres direkte i lokalområdet på det sociale område. For Dansk Folkehjælp betyder det store frivillige engagement, som er bærende for vores genbrugsbutikker, at vi ved egen hjælp kan udvide hjælpen til udsatte familier i Danmark, særligt inden for områderne af ferie- og julehjælp."

Publiceret 06 June 2018 14:43

SENESTE TV