Flemming Mølgaard fra DGI Østjylland orienterede om den nye Persondataforordning.

Flemming Mølgaard fra DGI Østjylland orienterede om den nye Persondataforordning. Pressebillede

Foreninger hørte om persondata

Norddjurs Kommune orienterede om ny EU-forordning, som rammer bredt

Af
Søren Andersen

NORDDJURS "Det er ikke så farligt" fik Flemming Mølgaard, foreningskonsulent fra DGI Østjylland, beroliget de omtrent 125 foreningsfolk, der var mødt op i Allingåbro på invitation af afdelingen for Kultur, biblioteker og fritid, samt Velfærdssekretariatet i Norddjurs Kommune.

På trods af den varme solrige majaften havde engagerede foreningsfolk fra hele kommunen og fra mange typer af foreninger valgt at bruge deres aften på at blive klogere på den nye Persondataforordning, som trådte i kraft fredag 25. maj.

Uanset om man er fra en spejdertrup, en idrætsforening, en bridgeklub, gigtforening, en musikforening eller noget helt andet, så har de alligevel noget til fælles nemlig håndteringen af oplysninger om deres medlemmer. Derfor blev der stillet mange spørgsmål om medlemslister, fotografering ved en turnering, mailudveksling, kontaktoplysninger på ledere og så videre.

"Det er jo for jeres medlemmers skyld, skal I huske" mindede en veloplagt Flemming Mølgaard om, da deltagerne havde arbejdet med egen forening og oplysninger om medlemmerne, og der blev samlet op på spørgsmål igen.

Fritidskonsulent fra Norddjurs Kommune Kia Skov Rosenbrock bekræftede derudover, at deltagerne ville få tilsendt de relevante dokumenter. Dem, der ikke var med på denne varme aften i administrationsbygningen i Allingåbro i Norddjurs Kommune, er også velkomne til at kontakte afdelingen og høre nærmere om muligheden for at få hjælp.

Publiceret 26 May 2018 00:00

SENESTE TV