Kajsa Vala med band er på scenen i Kulturhuset Pavillonen til november.

Kajsa Vala med band er på scenen i Kulturhuset Pavillonen til november. Pressebillede

Dansk-islandsk i Pavillonen

Kajsa Vala væltede Spot-fesivalen i Aarhus - og nu er hun klar til at gæste Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Dansk-islandske Kajsa Vala kan 3. november opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, og forsalget åbner onsdag 30. maj.

"Kajsa Vala er er nyt stjerneskud, man i den grad skal holde øje med. Et stort talent, der er på vej til at folde sig ud – og hun bliver til efteråret en del af Pavillonens mere og mere populære lyt lyt ordning, hvor man kan opleve seks nye kunstnere til en meget favorabel pris, hvor talent og kvalitet er helt i top siger Jesper Jul fra Pavillonen.

Efter et intenst forår på de danske landeveje, er Kajsa Vala og hendes velspillende band ved at lægge sidste hånd på et album, som vil udgøre lydsporet til den næste turné.

Siden Kajsa Vala sidste år lagde Spot-festivalen i Aarhus ned, har hendes navn summet i krogene, og

forårets turné har skabt opmærksomhed om bandet langt uden for hjembyen Aarhus.

"Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så god respons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden," siger Kajsa.

Nu skruer hun yderligere op for musikken. Og det er americana, hun spiller. En genre, der

sjældent synes at lykkes for andre, end netop amerikanerne selv.

Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa Valas musik rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition. Kajsa har skabt sin helt egen lyd.

Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og Cat Power. Kajsa Vala udbygger frygtløst americana-traditionen med antydninger af pop, en tendens, man for eksempel også hører hos de svenske søstre i First Aid Kit, som heller ikke er bange for at krydse genrer.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en kvindelig guitarist, der mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar.

Publiceret 25 May 2018 00:00

SENESTE TV