Troels Lund Poulsen besøger Djursland på mandag, hvor han er klar til åben debat om arbejdsmarkedet og erhvervslivets udfordringer. Pressefoto

Troels Lund Poulsen besøger Djursland på mandag, hvor han er klar til åben debat om arbejdsmarkedet og erhvervslivets udfordringer. Pressefoto

Beskæftigelsesminister kigger nærmere på Djursland

Af
Af Simon Carlson

Der er lagt op til åben debat om det lokale erhverv og arbejdsmarked, når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen på mandag 28. maj gæster Djursland.

Her har LO Djursland har i samarbejde med kompetenceudvalget i Business Djursland inviteret ministeren på besøg for at komme i dialog om hvilket arbejde, der skal til for at sikre match mellem uddannelse, efteruddannelse og arbejdsmarkedets efterspørgsel på kompetencer.

Formand for Business Djursland Bjarne Nielsen er godt tilfreds med, at det er lykkedes at sætte netop dette møde i stand, da det kan være med til at give beskæftigelsesministeren et godt indblik i de lokale udfordringer og den måde samarbejdspartnerne i Business Djursland forsøger at klare dem på.

"Vi sidder med en ret unik enhed, fordi vi har samlet en række nøglepersoner fra de forskellige uddannelsesinstitutioner og fagbevægelserne, og det sikrer den gode kobling til erhvervslivet og arbejdsmarkedet. Det vil vi gerne gøre ministeren lidt klogere på. .

Besøger erhvervet

Debatten med Troels Lund Poulsen foregår på Viden Djurs i Grenaa fra klokken 16. Inden da skal beskæftigelsesministeren en tur til Ålsrode, hvor han skal besøge Aalsrode Tømrerfirma, som netop arbejder fokuseret på efteruddannelse for at sikre, at virksomheden er kompetent rustet til fremtiden.

Åben debat

Når arrangementet på Viden Djurs indledes bliver det med Troels Lund Poulsen og det socialdemokratiske folketingsmedlem Leif Lahn, der vurderer den nuværende situation på erhvervs- og arbejdsmarkedet på landsplan.

Herefter retter Bjarne Nielsen fokus på Djursland og kommer med konkrete eksempler på de lokale udfordringer.

Efterfølgende kobler direktør for Viden Djurs Ole Svit den uddannelsesmæssige del på, inden repræsentanter fra LO kommer med deres input til de lokale udfordringer.

Herefter er der debat med de fremmødte i salen.

"Normalt, når der er ministre på besøg, så har de forberedt noget hjemmefra, men her er der altså lagt op til debat, hvor man kan komme med sit syn på de udfordringer, vi har på Djursland og fremlægge dem for ministeren," uddyber Bjarne Nielsen.

Debat med beskæftigelsesministeren

28. maj 2018 på Viden Djurs - Aarhusvej 49 - 51 i Grenaa

15:30-16:00 Kaffe og netværk

16:00-18:00 Indledning, debat og afrunding

Publiceret 23 May 2018 10:30

SENESTE TV