Preben Elkjær, som mange husker ham fra fodboldbanen -her fuldt koncentreret før en landskamp mod Sverige i 1985.

Preben Elkjær, som mange husker ham fra fodboldbanen -her fuldt koncentreret før en landskamp mod Sverige i 1985. Foto: Jørgen Jessen, Ritzau Scanpix

Gavflaben gæster Grenaa

Preben Elkjær fortæller om sin fodboldkarriere i Kulturhuset Pavillonen

Af
Søren Andersen

GRENAA Preben Elkjær var i mange år Danmarks målkonge nummer et - først og fremmest på dynamitlandsholdet i 1980'erne - og han fortæller om sin formidable fodboldkarriere til en foredragsaften i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa torsdag 24. maj klokken 19.

Preben Elkjær, der i støvlelandet Italien - hvor han scorede et mål med en strømpebeklædt fod, fordi han havde mistet støvlen i en tackling, og sådan noget glemmer italienerne aldrig - stadig huskes med brug af sit andet efternavn Larsen.

Han var en af verdens bedste angribere i 1980'erne - og blev kendt som gavflaben, der altid havde en kvik kommentar til det meste.

På Djursland markerede han sig i den danske fodboldverden, da han i en talentfinale på Auning Stadion blev udvist - naturligvis på grund af dårlig opførsel og en syngende lussing til kampens dommer Per Frickmann.

Mon ikke han torsdag aften kommer ind på denne og mange andre episoder fra et fantastisk fodboldliv.

På denne aften kommer man tættere på legenden Preben Elkjær i et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter. Preben gennemgår sin lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80’er-landshold. Og så kommer han også ind på tiden efter: sin civile karriere inden for tv, forretningslivet og som fodboldkommentator.

Foredraget vil være spækket med anekdoter og videoklip fra Elkjærs karriere, og der vil endvidere være mulighed for at stille spørgsmål.

Publiceret 20 May 2018 00:00

SENESTE TV