Jesper Stagegaard tager imod i Ree Park, når ambassadørerne kigger forbi i begyndelsen af april måned.

Jesper Stagegaard tager imod i Ree Park, når ambassadørerne kigger forbi i begyndelsen af april måned.

Ambassadører for Djursland får ny viden

FOF Djursland giver viden til nye ambassadører i løbet af foråret. Tre arrangementer er planlagt

DJURSLAND: Grenaa Turistkontor, Kattegatcentret og Ree Park er de tre nye steder, der kan forvente at få besøg af folk, der gerne vil være ambassadører for Djursland.

“Djursland har brug for ambassadører, der kan fortælle omverdenen om, hvilken fantastisk halvø, vi bor på, og som kan være med til at tiltrække turister og folk, der er interesserede i at slå sig ned fast på Djursland. For at være gode ambassadører kræver det, at man har viden om området, og det er opgaven med at skabe viden, som FOF Djursland har påtaget sig i de senere år, hvor det er blevet til en række virksomhedsbesøg og besøg hos foreninger og institutioner, der har betydning for Djursland,” skriver FOF Djursland i en pressemeddelelse.

Lørdag 17. marts klokken 13 er der besøg hos Grenaa Turistkontor på Torvet i Grenaa. Kirsten Rønn Rinhack og Pernille Juul fra henholdsvis turistkontoret og Egnsarkivet tilbyder her et kursus, som giver nyttig viden for de, der gerne vil være ambassadører. Efter en introduktion er der rundtur til byens seværdigheder, skulpturer og andet, og der sluttes af på turistkontoret, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål, og hvor der udleveres brochurer, som kan give yderligere inspiration til ambassadørrollen.

Tag i safaripark

Tirsdag 10. april klokken 19 er mulighed for at besøge Ree Park ved Gravlev i Syddjurs Kommune. Her tager direktør Jesper Stagegaard imod i den moderne safaripark, som i dag strækker sig over hele 125 hektar, og hvor der er 30 fastansatte medarbejdere. Parken huser i dag cirka 80 arter, og 25 af disse arter indgår i internationale avlsprogrammer for dyr, der har svært ved at yngle i fangenskab, eller som er udryddelsestruede i naturen. Det hele foregår efter en filosofi om, at når man holder dyr i fangenskab, så skal de behandles godt.

Det betyder, at dyrene skal have masses af plads og mulighed for, at de kan opretholde deres naturlige fysiske aktivitet.

Under vandet

Direktør Helle Hegelund Knudsen tager 17. april klokken 19 imod på Kattegatcentret, som er en arbejdsplads med aktivitet stort set døgnet rundt. For eksempel overnatter der hvert år cirka 7.000 skoleelever blandt hajer og de 250 forskellige andre dyrearter, der findes på Kattegatcentret.

Kattegatcentret var en fantastisk publikumssucces fra starten, men har siden været lidt nede i en bølgedal, men er på vej op igen. Den bevægelse opad kan forventes at tage fart, hvis centret får held til at starte etableringen af et spændende pingvinanlæg, nye udstillingsområder, nye undervisningsfaciliteter og opdatering af karantæneområdet. Kattegatcentret er ved hjælp af støtte fra Norddjurs Kommune og danske fonde meget tæt på at kunne give startsignal til fornyelsen.

Publiceret 14 February 2018 13:53

SENESTE TV