Sorgruppe:

Samtale hjælper i sorgen

At komme gennem sorgen efter tabet af et elsket menneske er ofte en langvarig proces. Måske den varer resten af livet. Men at det gør en stor forskel at have andre i samme situation at tale med, er sorggruppen i Syddjurs et godt bevis på

En lang række mennesker med et personligt og smerteligt tab deltog i det første forløb i 2017, som er et samarbejde mellem Syddjurs Kommune og kirkerne. 27. februar starter en ny gruppe op og sognepræst Maria Baungaard, Mørke, som har været kirkernes repræsentant i samtalegruppen, fortæller, at man navnlig har fokus på personer, som har mistet deres ægtefælle.
”At miste sin livsledsager igennem måske det meste af livet, betyder en alvorlig krise i livet”, siger Maria Baungaard.
”For udenforstående kan det måske være svært at forstå, at det ikke er noget man kan komme over, og den efterladte kan komme til at føle sig meget alene i sorgen. Det er dér en gruppe ligesindede kan hjælpe og trøste hinanden. De ved lige præcis, hvad det handler om, for de er i samme båd”. 

En tryg ramme

Møderne foregår som samtaler omkring kaffen, hvor deltagerne byder ind med det, de gerne vil tale om. Der foregår ikke nogen terapi eller egentlig behandling, forklarer Maria Baungaard:
”Vi giver en tryg ramme omkring samtale, hvor vi kan lægge øre til hinanden og hjælpe og støtte hinanden med gode råd. Og derved opdager man ofte, at der måske er flere veje gennem sorgen. Det med fremtiden, er noget vi er meget opmærksomme på. Nok er det vigtigt at tale om tabet, men vi har også blik for, hvordan livet skal være herefter. At der faktisk venter en liv, bare på en ny måde, også efter man har mistet”.
Maria Baungaard giver i øvrigt stafetten videre som mødeleder, så i foråret er det sognepræst Maria Louise Andersen, Ebeltoft, der er samtalepartner sammen med Mette Hedelund fra Syddjurs Kommune. I efteråret 2018 bliver det Susanne Munk Hjørlund fra Nimtofte, der tager over.

  • Sorggruppen har 6-8 deltagere, deltagelse er gratis
  • Sted: Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde
  • Datoer: 27. febr., 6. marts, 13. marts, 20. marts, 3. april, 17. april, 1. maj og 15. maj
  • Varighed: 8 mødegange á 2 timer
  • Forplejning: Der serveres kaffe, thé med lidt mundgodt
  • Information og tilmelding: Mette Hedelund, Syddjurs Kommune / mehed@syddjurs.dk /  Tlf. 2349 7098

Publiceret 18 January 2018 08:08

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV