Fjord og kyst:

Masser af stjerneskud i december

Se stjerneskud på Fjordcentret ved Voer og på Grenaa Naturskole 13. og 14. december

Så er det blevet tid til at se masser af stjerneskud.

Flere gange i løbet af året kan man se rigtig mange stjerneskud. Det sker, når jorden passerer gennem en meteorsværm. På Fjordcentret ved Voer har man de sidste par år kigget på ”Geminiderne”, som jorden passerer igennem 13. og 14. december. Det er nemlig de dage, hvor det topper.

Vi håber vi har valgt den rigtige dag i år. Det er jo lotterispil at lave arrangementer, hvor vejret i den grad er en afgørende faktor for succes,” skriver Fjordcentret i en pressemeddelelse.

Der bliver set på stjerneskud begge dage i tidsrummet 18 til 21.

“Onsdag er vi tilstede på den store plads nord for Fjordcentret, og der vil være flagermuslamper til at guide ind på pladsen. I en af de store ”Lavvuér” vil der være bål og varm suppe med flute og saftevand.
 

Ingen elektrisk lys

 
Torsdag holder vi Grenaa Naturskole åben, og også her vil der være mulighed for at købe en portion varm suppe med brød og saftevand,” skriver Fjordcentret og fortsætter:

“Vi henstiller til, at vores gæster ikke anvender elektrisk lys, da det er meget generende for nattesynet. Vi stiller et par hængekøjer op, for det er en helt speciel oplevelse at ligge i en hængekøje og se på nattehimlen.”

Har man ikke mulighed for at komme på Fjordcentret eller til Grenaa Naturskole, så kan man gå ud og kigge på egen hånd. Faktisk er der i perioden fra 7. til 17. december gode muligheder for at se stjerneskud. Der er bare flest 13. og 14 december. For at kunne se stjerneskud skal der være mørkt, og så skal man se mod sydøst, hvor stjernebilledet tvillingerne vil stå op.

Regn aflyser

“Men når der er mange stjerneskud, kommer de på det meste af himlen, det er derfor, det er så godt at ligge i en hængekøje og se på stjerneskud,” skriver Fjordcentret.

I tilfælde af regn vil arrangementet blive aflyst. Ring eventuelt på 8648 9685 for at høre nærmere.

Der vil også være opdateringer både på kystogfjordcentret.dk og på Facebook.

Vil man være sikker på en portion suppe med brød, så skal man bestille på forhånd på telefon 8648 9685, og det skal ske senest tirsdag 12. december klokken 12.

Publiceret 05 December 2017 00:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV