KV17 - debat Syddjurs:

Boligforeningerne har nøglerne til seniorboliger og bofællesskaber

Af Ole Bollesen (A), Formand for Udvalget Sundhed, Ældre og Socialområdet i Syddjurs Byråd - borgmesterkandidat til KV17:

"I min egenskab af formand for SÆ udvalget (sundhed og ældre) modtager jeg ofte opfordringer til at kommunen går aktivt ind i at lave seniorboliger. 
Der er en hel generation af ældre og kommende ældre, der gerne vil flytte fra parcelhuset og den store have til noget mindre byggeri. I dette mindre byggeri må der gerne være en række fællesfaciliteter: Gæsteværelser til familien, værksteder, hobbyrum og eventuelt et køkken, hvor man en gang imellem kan lave mad sammen.  Boligen skal også have en rimelig størrelse, og den skal indrettes med brede døre, niveaufri adgang og gode adgangsforhold – således at den på et tidspunkt kan fungere som plejevenlig bolig. 
Jeg ser gerne, at kommunen presser på boligforeningerne til at lave disse seniorboliger. Jeg ser også gerne, at private slår sig sammen og laver disse bofællesskaber – som det allerede er sket i enkelte tilfælde. Men jeg vil opfordre til at borgerne i Syddjurs aktivt henvender sig til boligforeningerne  eller får snakket sammen om at fålavet et bofællesskab – og det skal ske i god tid. Jeg tror, at livskvalitet og den rette bolig hænger nøje sammen."

Publiceret 19 November 2017 20:25

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV