KV17 - debat Syddjurs:

Velfærd i stedet udlandsrejser og private fester

Af Hardy Vinter, Kolind, tidligere byrådsmedlem i Syddjurs:

"En bestyrelse, herunder også kommunalbestyrelse/Byråd har to hovedfunktioner: 1) ledelse og 2)tilsyn.
TV 2- udsendelsen den 15.nov. 2017 om KL viste tydeligt, at disse funktioner ikke er i fokus hos KL-bestyrelsen. Udgifter der ikke vedrører KL; men har klart privat karakter betales let og ubesværet af KL-bogholderiet.

I Københavns Kommune har politikere både fra det Radikale Venstre og Venstre, efter pressens bevågenhed, måttet indbetale udgifter og f.eks. manglende indtægter for leje af lokaler til kommunen for fødselsdagsreceptioner og bryllupsreceptioner, der per definition er private udgifter, som intet har med kommunens nødvendige drift at gøre.

I Syddjurs Kommune meldte et enigt Økonomiudvalg i 2007 med Vilfred Friborg i spidsen og SF's Bo Fibiger og Venstres Gunnar Sørensen på hver sin side af det politiske spekter klart ud, at fødselsdagsreceptioner m.v. er private udgifter, der ikke vedrører kommunen, hvorimod arbejdsrelaterede jubilæer vedrører arbejdspladsen.

Udlandsrejser var et ukendt fænomen i den samme periode.

Med Klaus Wistoft som borgmester er der indledt en helt anden kultur. Administrationens udgifter er eksploderet til at være de højeste i Region Midtjylland. Administrative hænder er nu defineret som ”varme hænder”. Der også kommet gang i kommunalt betalte fødselsdagsreceptioner og udlandsrejser. Vist ikke helt i KL-stil, men pilen/kulturen er i samme retning.

Syddjurs har været på Studietur til Holland med 15 politikere og 5 embedsmænd. Indholdet ligner det der skatteretligt er i gråzonen af generel karakter, og dermed kan være skattepligtigt for deltagerne.

Syddjurs Studieturen til Canada var med 50 deltagere fra skoler, et antal embedsmænd og politikere.
Pris 1.200.000,00 kroner plus udgift til vikarer for de rejselystne lærere.
Trenden synes at være: Find et oversøisk rejsemål så langt væk som overhovedet muligt. Lemminge-effekten dikterede først New Zealand og derefter Canada. Næste gang måske Bermuda.
Dog findes der fornuftige kommuner, der i stedet for de lange rejser, gerne vil lære af andre danske kommuner og sikkert med et mindst ligeså værdifuldt resultat.

Endelig er Folkefesten på Bornholm også blevet et Hit i Syddjurs.
Hans Engel siger om arrangementet ”Meget sjovt – men heller ikke mere. Alt for meget Pis og Papir, alt for lidt fokus på centrale emner”.
Uanset indhold, flere og flere deltagere på Solskinsøen, også fra Syddjurs. KL havde lejet flere sommerhuse i en længere periode. KL-Direktøren var der også med en fadøl i hånden og ikke tid til journalisters spørgsmål.

Velfærd, i stedet for udlandsrejser og private fester, tak."

Publiceret 15 November 2017 21:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV