KV17 - debat Syddjurs:

Socialdemokratiets nedskæringer på friskolerne kan ramme Syddjurs hårdt

Af Christoffer Pedersen (V), byrådskandidat i Syddjurs Kommune, og Britt Bager (V), folketingsmedlem, Djurs-kredsen:

“Kommunalvalgkampen er i fuld gang, og ét af de emner, der berører flest borgere, er skoleområdet. Skolerne spiller nemlig en central rolle i danske familiers hverdag, og fungerer som samlingspunkter i lokalsamfundene – det ser vi også i Syddjurs Kommune.
Derfor er det et område, Venstre prioriterer, og vores holdning i Syddjurs er helt klar: Vi skal bevare de ti folkeskoler og specialskolen i Pindstrup. Og så skal vi fortsat styrke det frie skolevalg.
I Syddjurs Kommune har vi en fremtidssikret skolestruktur med rigtig gode folkeskoler og friskoler. Friskoler, der i bl.a. Feldballe og Ugelbølle er blevet etableret efter de lokale folkeskoler blev lukket. Derfor bliver vi også ærgerlige, når vi hører friskolerne omtalt som eliteskoler. Det er der slet ikke tale om. Vi har ikke A- og B-skoler i Syddjurs Kommune – og heldigvis for det. Friskolerne er netop med til at styrke det frie skolevalg. Og de er med til at sikre, at der stadig er skoler i områder som Feldballe og Ugelbølle. Med det resultat, at begge byer oplever øget tilflytning. Særligt af børnefamilier, som vi så gerne vil tiltrække.
De mange positive effekter er en del af baggrunden for, at regeringen ønsker at styrke det frie skolevalg yderligere. Derfor foreslår vi i finanslovsforslaget for 2018 at hæve tilskudsprocenten fra 75 til 76 procent. Socialdemokratiet er som bekendt imod forslaget. Tilsyneladende ud fra en forfejlet idé om, at folkeskolerne kun kan blive bedre, hvis vi svækker friskolerne.
Socialdemokratiet vil i stedet sænke tilskudsprocenten til 71 procent. Det vil dog få store konsekvenser for vores lokale fri- og privatskoler i Ugelbølle, Feldballe, Ryomgaard, Rønde, Nimtofte og Egens.
I Venstre hylder vi det frie skolevalg og friskolerne. Det gør vi, fordi de begge er med til at skabe liv, aktivitet og bosætning i lokalsamfundene – og det frie valg giver forældre mulighed for at vælge den bedst mulige skole for netop deres børn. For os er det ikke afgørende, om en skole er offentlig eller privat. For os er det vigtigste, at skolen sikrer børnenes læring og trivsel.”

Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen

Publiceret 15 November 2017 19:44

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV