KV17 - debat Syddjurs:

Skolen - en vigtig del af lokalsamfundet

Else Marie Høgh (V), kandidat til KV17:

“Vores børn og unge skal da have de bedste muligheder for uddannelse og læring.

JA, det skal vores ”guldklumper” helt klart. Og de ER vores alles fremtid, og vi skal nurse dem.

Venstre i Syddjurs går til valg på, at vi skal bevare alle 11 kommunale skoler, og vi skal skabe frirum for fleksibel undervisning.

Gør vi det? Jeg tog i går på besøg på min gamle skole: Ådalsskolen for at høre mere om, hvordan skolen og skoleledelsen gør det, ud fra de økonomiske rammer, som de har.

Ved selvsyn, set ude fra, ja, så ser skolen ud, som da jeg forlod den efter 2. real i 1977.

Porten er der stadigvæk, og den mangler vist stadigvæk lidt maling, som da jeg gik på skolen.

Jeg bliver inviteret indenfor i aulaen. Den er åben og lys, som jeg også husker den. Jeg fornemmer hurtigt, at hele skolen er opdateret til ”2000 tider”.

Lyse og imødekommende lokaler. Der er store klasser og klasseværelser. Der kan være helt op til 40 elever i en klasse eller årgang i dag, som kører samlæsning og fællesundervisning.

Jeg får en rundvisning på skolen af bestyrelsesmedlem Carl Høj Laursen. Hvordan fungerer det?

Med så mange elever i en klasse eller time. Det fungerer fint, oplyser han. Eleverne har det fint med hinanden, og lærerne formår også sammen at undervise så stor en klasse på en gang og med stort udbytte for eleverne.
I dag har skolen fælles ledelse med Børnehuset Ådalen, og det er en god løsning.

Det giver mulighed for, at DIT barn kan komme i vuggestue, fortsætte i børnehave, møde i ”o-klasse” og allerede kende skolen, mange pædagoger og lærere på deres første skoledag.

Og på skolens område er der også juniorklub, ungdomsskole, Ådalshallen og IF Ådalen.

Jeg mødte en forælder og træner på mit besøg i hallen. Han oplyser, at det klart er et AKTIV for både børn og forældre, at alle faciliteter er så tæt på hinanden. Som han oplyser: ”jeg har mulighed for som håndboldtræner at gå over og hente de yngre hold direkte fra klubben og til hallen. Så børnene er i trygge hænder hele dagen. Det er rart for forældrene at vide.”

Tak for et dejligt besøg på min gamle skole. Det har givet mig bekræftelse på, at det er muligt at give vores børn gode rammer på vores kommunale skoler i dag i Syddjurs. Og skolen er en vigtig del i lokalsamfundene, for at vi kan tiltrække nye børnefamilier og nye borgere til Syddjurs Kommune.

Det vil jeg arbejde for, hvis jeg får en plads i det nye byråd.

Stem for et endnu bedre Syddjurs – stem på HØGH, nr. 2 på Venstres liste.”

Publiceret 13 November 2017 15:29

SENESTE TV