RV17 - debat Djursland:

Forestiller SF sig en tvangsudskrivning af akutlæge til Mols-Helgenæs?

Af Linda Brask (A), regionsrådskandidat på Djursland:

"Den 7. november kunne man læse en artikel (Adresseavisen Syddjurs, red.) om, at regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V) ønsker en folkeafstemning om, hvor akutlægebilen skal have base. Jørgen Winther slår til lyd for, at det er vejen frem.
Der er ikke noget galt med at udfolde nærdemokratiet, men i så følelsesmæssig en sag, der handler om, hvor akutlægebilen skal have base, er jeg bange for at sådan en folkeafstemning vil være mere båret af, hvor borgerne bor end sund fornuft, så jeg mener ikke at en folkeafstemning i denne sag er vejen frem.
Jørgen Winther påpeger også, at regionrådskandidat  Niel Erik Iversen, S, fastholder at akutlægebilen (det er nu journalistisk, der påpeges dette, red.) skal være forankret i Grenaa. Jeg kan i øvrigt oplyse, at Venstres spidskandidat på Djursland, Marianne Kirkegaard, også mener, at Grenaa er den bedste løsning.
Jeg er enig med regionsrådskandidat for SF, Eigil Holm Nielsen, at der skal være et effektivt akutberedskab i Syddjurs, men jeg er ikke enig i de præmisser, SF nævner.
For det første er det ikke sandt, at Regionsrådet sidder på hænderne. Anders Kühnau, som er formand for hospitalsudvalget i Region Midt, har allerede tidligere i år tilkendegivet, at akutberedskabet i Syddjurs skal genoprettes, når der findes en læge, der kan påtage sig opgaven. At det tilsyneladende er svært at finde en læge, kan man næppe tillægge at være Bent Hansens eller andres skyld. Jeg ved ikke, om SF forestiller sig, at man tvangsudskriver en læge til funktionen.
Efter valget står vi med et nyt Regionsråd og måske også med nye medlemmer af Regionsrådet.  Mit forslag er at det nye Regionsråd hurtigst muligt får kvalificeret og igangsat de nødvendige tiltag, der er behov for, så vi får et godt og effektivt akutberedskab, og hvor alle borgere tilgodeses mest muligt."   

Publiceret 11 November 2017 17:10

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV