Borgmesteren ankommer til mødet om Per Zeidlers fremtid. Foto: Øxenholt Foto

Borgmesteren ankommer til mødet om Per Zeidlers fremtid. Foto: Øxenholt Foto

Per Zeidler er blevet afsat som formand for Familieudvalget

Familieudvalget i Syddjurs Kommune har i dag klokken 16 holdt møde om Per Zeidler, der i det seneste døgn har været kraftigt under beskydning, fordi han angiveligt har arrangeret sexorgier i stedet for at passe sit byrådsarbejde.
Næstformand Jesper Yde Knudsen indkaldte til mødet for at få afklaret, om Zeidler fortsat skal være formand - borgmester Claus Wistoft har allerede været ude i pressen og anbefale Per Zeidler helt at trække sig fra byrådet.
LÆS OGSÅ: Nærmeste politiske ven slår ikke hånden af Per Zeidler
"Jeg valgte at indkalde til møde med det ene punkt, og vi er blevet enige om, at jeg skal være den nye formand og med Jørgen Brøgger som ny næstformand. Vi mener ikke, den tidligere formand på betryggende vis kan passe arbejdet som formand," siger Jesper Yde Knudsen til P4 Østjylland lige efter mødet.
"Vi er chokerede over oplysningerne. Vi vil ikke dømme Per Zeidler, men vi skal tage vare på, at borgerne får en ordentlig betjening og har et velfungerede udvalg. Vi mener, det er uforsvarligt at fastholde ham som formand," siger Knudsen og tilføjer, at det også tæller med, at Zeidler ikke har passet sit arbejde som udvalgsformand.
Ifølge P4 Østjylland er Per Zeidler udeblevet fra seks ud af 14 møder i år i Familieudvalget, han var formand for.
Borgmester Claus Wistoft siger til P4 Østjylland:
"Vi varetager borgernes interesser bedst muligt ved at fratage ham formandsposten. Jeg mener, han selv burde have trukket sig (man kan ikke trække sig selv, men anmode om at få lov til at trække sig)," siger Wistoft.
LÆS OGSÅ: Zeidler efterforskes i sexsag
"Jeg er ikke blevet kontaktet af Per Zeidler og har ikke kunnet komme i kontakt med ham, men vores kommunaldirektør har været i kontakt med ham og orienteret ham om, vi havde indkaldt til møde, som han har valgt ikke at dukke op til," siger borgmesteren.
 

Jesper yde Knudsen er valgt som ny formand for Familieudvalget. Foto: Øxenholt Foto

Jesper yde Knudsen er valgt som ny formand for Familieudvalget. Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 09 November 2017 17:00

SENESTE TV