Håndbold:

Nørre Djurs HK har fået honette ambitioner

Formand for eliteudvalget, Klaus Allermann, ser 2. division som det ultimative mål for Nørre Djurs HK

Af
Af Lars Norman Thomsen

Landsbyklubben Nørre Djurs HK skal fortsat favne bredt og inkludere alle i foreningen, fra små til store, selvom klubben nu også satser elitemæssigt for alvor på herresiden.

Ansættelsen af Benny Nielsen, 60, som ny cheftræner for klubbens bedste herrehold er en klar indikation af, hvilken vej ambitionerne går.

“Vi mener, at vi nu har holdet, der vil kunne begå sig i 2. division,” siger Klaus Allermann, formand for eliteudvalget i Nørre Djurs HK.

“Det er ikke en decideret målsætning, at det skal ske i år, men det er det mål, som vi arbejder efter inden for en kort årrække.”

Cheftræner Erik Flak Jørgensen (i blåt) stopper efter denne sæson i Nørre Djurs HK. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Cheftræner Erik Flak Jørgensen (i blåt) stopper efter denne sæson i Nørre Djurs HK. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Fem år er lang tid

Klaus Allermann understreger, at ansættelsen af en træner med det cv, som Benny Nielsen kan præsentere, ikke er et fravalg af den nuværende cheftræner Erik Flak Jørgensen.

“Erik har gjort det fantastisk i sin tid i Nørre Djurs HK, hvor niveauet er blevet hævet både til træning og i kampe,” siger Klaus Allermann.

“Når denne sæson er forbi, har Erik stået med hovedansvaret i fem år, og det er lang tid. Derfor mente vi i eliteudvalget, at det måske var tid til at prøve noget nyt.”

Klaus Allermann passer sideløbende med formandsposten i eliteudvalget trænerjobbet for de bedste herrespillere i Trustrup-Ålsrode IF, og han afviser, at et engagement i to klubber giver anledning til interessekonflikter.

“Det var måske et lille problem, da Nørre Djurs HK's andethold og Trustrup/Aalsrode spillede i samme række i Serie 1, men nu hvor vi i Trustrup spiller i Jyllandsserien, er der ingen problemer. Begge klubber bygger i øvrigt på mange af de samme ting rent socialt. Det er i høj grad kammeratskabet og det gode træningsmiljø, der gør, at vi begge steder kan samle så mange,” siger Klaus Allermann.

Kigger sig omkring

Nuværende cheftræner Erik Flak Jørgensen ville gerne have fortsat sit arbejde i Nørre Djurs HK.

“Vi havde nogle snakke, og der var et småting, som vi ikke kunne blive enige om. Klubben har så valgt en anden løsning, og det har jeg bare taget til efterretning,” siger Erik Flak Jørgensen.

Det kommer ikke til at betyde en tøddel for den arbejdsindsats, som han vil levere frem til kontraktudløb 30. april 2018, forsikrer han.

“Jeg og de øvrige trænere fortsætter som hidtil, og mit forhold til spillerne vil være det samme. Jeg kan fortsat få dem til at lytte til mine anvisninger, og det vil jeg også kunne have fået dem til om to år.”

Erik Flak Jørgensen, der til daglig arbejder som lærer, har masser af lyst til at være træner, også når han har afleveret nøglerne i Nørre Djurs HK.

“Jeg er klar på at fortsætte som træner, for jeg elsker det, men det det bestemmer jeg jo ikke selv. Det forudsætter, at der er klubber som kan bruge mig.”

Publiceret 26 October 2017 17:08

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV