Memory Lane:

Rock’N’Roll, Jeg Gav Dig Mine Aller Bedste År

Det prægtige Memory Lane Rockmuseum på Fuglsøcentret har netop fejret 3 års fødselsdag, og rockarkæolog og indehaver Poul Nowack glæder sig over den udvikling, som museet har gennemløbet på de tre år

Af
Af Lars Norman Thomsen

Defenders og Sir Henry, de fulgte også med...,” synger Peter Belli, 74, snart for sidste gang. Den karismatiske rocksanger har bebudet, at hans igangværende turné bliver den sidste, og når sidste spillejob lige før nytår er veloverstået, trækker Peter Belli sig tilbage for at hellige sig sin familie efter 50 år i branchen.

Peter Belli er et unikt stykke dansk rockhistorie på godt og ondt, der ikke er til at komme uden om. Han gav rock'n'roll, sine allerbedste år, som han synger i sin svanesang. Heldigvis lever mindet om Belli i sangene, men også på Memory Lane Rockmuseum på Fuglsøcentret, der netop har fejret 3 års fødselsdag.

Søndag 1. oktober 2017 var det tre år siden, at Poul Nowack, Grenaa, kunne åbne døren første gang, og siden da er det gået støt fremad  på alle fronter.
“Der er kommet flere hundrede nye genstande på udstillingerne, og museet er blevet kraftigt udvidet og råder nu over ca. 520 kvadratmeter,” forklarer rockarkæologen, der på lager har yderligere næsten 25 fyldte papkasser med klenodier - ungdomstøj, film- og koncertplakater, plader, ungdomsbøger, popblade, musikudstyr, ting fra teenageværelserne - fra 1950'erne og op til vores tid.

Red Squares var i årene 1966-1967 udsat for den største idoldyrkelse nogen gruppe har oplevet i Danmark. Musikalsk var gruppen inspireret af falsetsangen fra grupper som Four Seasons, Impressions og Beach Boys

Red Squares var i årene 1966-1967 udsat for den største idoldyrkelse nogen gruppe har oplevet i Danmark. Musikalsk var gruppen inspireret af falsetsangen fra grupper som Four Seasons, Impressions og Beach Boys

Honnør fra musikere

Det er da også som at stå midt i historien, når man træder indenfor på Memory Lane Rockmuseum. Der er kælet for tingene og alle genstande, musikinstrumenter, outfit, plakater, gimmicks m.m. er blevet taget imod med kyndig hånd.
Poul Nowack er detaljens mester, og derfor skal man give sig god tid under vandringen i de forskellige tiår.

Det emmer af kærlighed til rock- og pophistorien, og det har udøverne, kunstnerne og musikerne, også bemærket eller hørt i deres netværk.

“Jeg får flere og flere henvendelser fra musikere, deres familier eller deciderede samlere, som vil forære mig ting til museet,” siger Poul Nowack.

“De ved, at de afleverede effekter bliver behandlet med respekt.”

Radio- og tv-journalisten Jørgen de Mylius har heller ikke holdt igen i de første tre år.

Nowack og Mylius er gode bekendte, og det venskab kaster også jævnligt fine ting af sig.

Det vrimler med interessante sager i de forskellige montre, hvor også Poul Nowack kongeniale tekster hjælper gæsterne på vej. Rockarkæologen himself får jævnligt henvendelser fra mennesker, arbejdspladser, foreninger og andre, som gerne vil have ham til at være guide. Det kan anbefales, fordi Nowack kan kunsten at lægge til med små historier, anekdoter og fortællinger.

Fynske The Baronets med bl.a. Lasse Helner har leveret outfit og andre effekter til Memory Lane Rock Museum

Fynske The Baronets med bl.a. Lasse Helner har leveret outfit og andre effekter til Memory Lane Rock Museum

Skiftende særudstillinger

Den ekstra plads på museet har givet Poul Nowack mulighed for at lave skiftende særudstillinger. For øjeblikket er det 'The Savage Rose gennem 50 år', 'The Bee Gees' og 'Fra Filmens Verden'.

“Der er også kommet nye tema-udstillinger, og museet har udlånt genstande til bl.a. Peter Belli og Junes guldbryllup,” fortæller Poul Nowack.

Poul Nowack har skrevet ledsageteksterne i de forskellige montre. Som her til The Walkers, hvis guitarist Gert Michelsen også har været forbi museet med klenodier og outfit fra bandets storhedstid i 1970’erne

Poul Nowack har skrevet ledsageteksterne i de forskellige montre. Som her til The Walkers, hvis guitarist Gert Michelsen også har været forbi museet med klenodier og outfit fra bandets storhedstid i 1970’erne

TV-portrætter

I en lille mellemgang kan man sætte sig godt til rette i et par biografstole og se hele to tv-portræt-udsendelser om museet 'Fra ide til virkelighed – Memory Lane Rockmuseum' og 'På Besøg hos Memory Lane Rockmuseum', hvor Poul Nowack viser rundt. Udsendelsen kunne ses på TV OJ Kanal Østjylland i uge 39, og begge udsendelser ligger også på TV-kanalens hjemmeside og på You Tube.

Senest har sangerinden og slangepigen ANNIQA besøgt museet for at donere nogle genstande, bl.a. et maleri som hun har malet specifikt til museet. Hun benyttede besøget til at synge en sang akkompagneret af guitaristen Michael Winckler, hvis fædrene ophav, Gustav Winckler, var manden, der spottede ANNIQA.

Endnu en af de historier, som Memory Lane Rockmuseum er så rig på og kan fortælle videre til nutiden og eftertiden.

Og så lige et opråb til Syddjurs Kommune: Hvorfor må der ikke skiltes til Memory Lane Rockmuseum? Det er for latterligt i en kommune, der ynder at kalde sig kulturkommune med stort K.

Memory Lane Rockmuseum er åben hver dag

  • Mandag til lørdag kl. 8.00 - 16.00
  • Søndag kl. 8.00 - 12.00
  • Entre: Kr. 50
  • Guidede rundvisninger og specielle åbningstider er muligt efter aftale

Publiceret 18 October 2017 10:18

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV