KV17:

Ingen skolelukninger uden et bredt flertal

Af
Af John Pedersen

NORDDJURS“Jeg kan give den garanti, at skal der ske noget på skoleområdet med skolelukninger, så skal det ske i et bredt samarbejde. Og det inkluderer både Socialdemokraterne og Borgerlisten”.
Så vidt går Kasper Bjerregaard, Venstres bud på borgmesterposten i Norddjurs, i at berolige Borgerlistens Leo Petersen, der har gjort den uforbeholdne støtte til hans borgmesterkandidatur betinget af Venstres skoleudspil.
“Jeg tror umiddelbart ikke på, at der sker noget i de næste fire år, fordi der simpelthen ikke er nogen der tør”.
Kasper Bjerregaard erkender, at der også blandt Venstres kandidater er forskellige meninger, men at man i modsætning til de fleste andre partier dog er enige om, at der er et problem med skolen.
Det er meget nemt at sige, at man vil bevare skolen som den er. Man tager ikke rigtigt konsekvensen af ikke at gøre noget”, mener Venstres spidskandidat.

Kun en Voldby-model

Han forudser, at der kun kommer skolelukninger i spil i form af en Voldby-model, hvor det er forældrene selv, der kommer og beder om det.
“Man vil ikke fra politisk side gå ud og sige, at nu er elevtallet så svagt, at man bliver nødt til at lukke”.
Kasper Bjerregaard understreger, at han godt kan leve med, at der blandt Venstres kandidater også er folk der kæmper hårdt for deres lokale skole.
“Og det er sådan set fair nok. Jeg kan godt håndtere uenighed på det her punkt, fordi der er følelser i spil”

Løsninger ja-tak

“Jeg ville ønske, at flere vil komme på banen med løsningsmodeller. Det er en vigtig diskussion at have, men den bringer os ikke meget videre”, mener Kasper Bjerregaard.
Han er lidt træt af, at det eneste man kan blive enige om er at man er uenige med Lars Østergaard i hans skoleudspil.
“Vores budskab i Venstre er, at der er et problem i skolen. Spørgsmålet er. Skal vi kigge på det eller skal vi ikke?”

Publiceret 13 October 2017 07:00

SENESTE TV