Djurs Mad:

Holder fanen højt til det sidste - med i Gastronomiåret

Af
Af John Pedersen

Selv om tiden er ved at løbe ud for Djurs Mad A/S - og en lukning i løbet af foråret 2018 er det mest realistiske - åbner det moderne centralkøkken i Auning sine døre ved et stort åbent-hus arrangement fredag 13. oktober fra kl. 13 til 16.
“Vi holder fanen højt og håber på det bedste for vores fremtid”, udtaler Heidi Schmølz, leder af Djurs Mad siden åbningen i 2011.
Åbent-hus eventen er et led i det stort anlagte projekt “Europæisk Gastronomi Region 2017” som Aarhus og Region Midtjylland er udnævnt til som led i kulturhovedstad-projektet.
Temaet er Rethink Good Food med et program med mere end 100 events og aktiviteter og skal ses som en hyldest til en fejring af god mad og alt det, der hører hertil.
“Da vi for et år siden blev udpeget til at komme på programmet, ville vi gerne vise alle det supermoderne køkken og alle de hjælpemidler, man kan ønske sig. På trods af den usikkerhed, der lige nu truer Djurs Mad, har leder og medarbejdere besluttet at vise de fremmødte, den arbejdsplads vi har haft de sidste seks og et halvt år”, forklarer Heidi Schmølz.
Der er gratis adgang og de besøgende får tilbudt smagsprøver og en guidet rundvisning.

Royal protektor

Temaet Rethink Good Food handler om at vise omverdenen og minde os selv om vores evne til at innovere, forbedre og forfine, det vi sætter gaflen i.
Protektor for Europæisk Region for Gastronomi i 2017 er H. K. H. Prinsegemalen, der selv har besøgt Djurs Mad.
Det skete i foråret 2011 i forbindelse med regentparrets besøg i Norddjurs Kommune, hvor den madglade og madkyndige Prins Henrik var en særdeles veloplagt gæst i de dengang spritnye køkkenfaciliteteter i Auning.
Deltagelse i Gastronomiåret 2017 bliver på mange måder en lidt speciel oplevelse for de ansatte, der er på vej væk fra deres arbejdsplads, som lukker ned i løbet af foråret.

Publiceret 12 October 2017 11:30

SENESTE TV