Seriefodbold:

FC Djursland har ikke gang i ’En Odder’

Formand, Viden Djurs direktør og sportschef afviser samstemmende, at der ikke er penge med i spillet i FC Djursland

Af
Af Lars Norman Thomsen

Historierne er mange i det lokale fodboldmiljø om FC Djursland A/S. Mange kan bidrage med en skrøne eller to om fodboldoverbygningen, som gerne vil være fodboldflagskibet på Djursland.

Senest har det vakt undren, hvordan FC Djursland har kunnet lokke en Danmarksserie-topscorer som Lasse Storvang, tidligere Randers Freja, til FC Djursland for at spille på Jyllandsserie-niveau og ligeledes en Casper Bæksted, som også har en fortid i blandt andet Randers Freja og AC Horsens.

Der må være penge med i spillet, lyder det.

“Det kan jeg blank afvise,” siger Søren Hoffmann Hansen, bestyrelsesformand i FC Djursland A/S og innovationschef hos Viden Djurs med ansvar for Brazil Football College.

“Vi udbetaler ikke penge til spillerne, heller ikke under bordet, men selvfølgelig hører vi også rygterne. Jeg må dog skuffe de, der søsætter den slags rygter, at vi ikke er i gang med at lave 'En Odder'.”

'En Odder' er i fodboldkredse blev synonymt med Odder IGF Fodbold, der er blevet dømt for, at klubben igennem tre år fuskede med kørepenge til spillere og trænere.

“Efter Odder-sagen har DBU så stor fokus på sorte penge og diverse økonomiske aftaler, der er på kanten af lovgivningen, at det er blevet meget sværere at lave den slags. For FC Djurslands vedkommende kan jeg melde hus forbi.”

Tilfældet Rygaard

Ole Svit, direktør i Viden Djurs, og bestyrelsesmedlem i FC Djursland, bekræfter bestyrelsesformandens afvisning af, at der foregår noget i det dulgte.

Også historien om, at FC Djurslands målmand Christian Rygaard skulle have fået penge udbetalt for fiktivt at være ansat som målmandstræner hos Brazil Football College.

“Christian Rygaard var hyret til en specifik opgave, en camp, af Viden Djurs, og ikke af FC Djursland, som målmandstræner. Det fik han løn for helt efter bogen, og mere er der ikke i den historie,” siger Ole Svit.

Sportschef og ansvarlig for sponsorsiden i FC Djursland, Nikolaj Søjmark, kan heller ikke genkende billedet.
“De spillere, der er med i FC Djurslands førsteholdstrup, spiller der, fordi de synes vores sportslige set-up er godt og konkurrencedygtigt,” siger Nikolaj Søjmark.

“Vi arbejder selvfølgelig hele tiden på at optimere tingene, men penge det udbetaler vi ikke. Det kan jeg skrive under på.”

Har brug for point

FC Djursland har fortsat ikke smagt sejrens sødme i denne sæson. I weekenden måtte holdet atter nøjes med et uafgjort resultat, da holdet hjemme spillede 2-2 mod Lemming.
Dermed har overbygningsholdet blot samlet fire point efter fem spillerunder.
Sæsonmålet er minimum en fjerdeplads, der vil placere FC Djursland i Jyllandsserien-1 til foråret, når rækkerne er blevet ombrudt.
I Jyllandsserien-1 spilles der udelukkende om oprykning til Danmarksserien.
For nuværende indtager FC Djursland en placering som nummer 7.
Holder denne stilling, kan det resultere i nedrykning til Serie 1, idet nummer 8 plus de to dårligste 7'ere i de fire Jyllandsserie-rækker tager turen ned i Serie 1.

Publiceret 05 September 2017 15:37

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV