Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen - Serie 2:

Nørager skal have ny træner

Ole Kjær stopper i Nørager, når sæsonens sidste kamp er spillet trods tilbud om kontraktforlængelse

Af
Af Lars Norman Thomsen

Når Nørager har spillet sin sidste kamp i Serie 2 i dette efterår, takker Ole Kjær af som cheftræner efter et års virke i landsbyklubben.
Ole Kjær var ellers blevet tilbudt en kontraktforlængelse, men det har han takket nej til.
"Det har jeg gjort af to årsager," siger Ole Kjær, der bor i Egå og til daglig arbejder som lærer på Ryomgård Realskole.
"For det første vil min familie gerne se mig lidt mere hjemme, og der er meget køretid fra Egå til Nørager. For det andet så havde jeg håbet, at jeg med min stil kunne præge spillerne mere taktisk og få mere ud af dem end jeg har formået hidtil. Derfor synes jeg, at de skal have en anden type end mig."
Det samme sagde Ole Kjær til spillerne i søndags, hvor Nørager for første gang i denne sæson smagte sejrens sødme ved at besejre Aastrup/Hammelev med 2-1 (0-1) på mål af Daniel Sortkjær Jensen og Michael Jensen. Sidstnævnte scorede sejrsmålet på straffespark.
Det er ingen hemmelighed, at cheftræneren ikke er tilfreds med træningsindsatsen på førsteholdet, hvor mange af de bærende kræfter ikke træner synderligt meget.
Ole Kjær er som trænertype meget anderledes end de trænere, som Nørager har haft de senere år.
Det er reelt to meget forskellige kulturer, der mødes. 
"Jeg blev tilbudt jobbet i 11. time i sin tid, da jeg lige var stoppet i IF Midtdjurs, hvor spillerne meldte afbud til kampe og træning i et væk. Derfor understregede i de samtaler, jeg havde med Nørager, at jeg håbede på en anden indstilling, og det var min fornemmelse, at det var sådan."
Ole Kjær understreger, at han  i forhold til kampe oplever, at den smalle trup er klar hver gang. Her er afbudsfrekvensens noget nær ikke eksisterende.
"Det må jeg rose spillerne for. Her er der ikke noget at komme efter."

Forhandler med et eme

Allan 'Klemme' Jensen, fodboldformand med ansvar for seniorafdelingen fortæller til Lokalavisen, at bestyrelsen tirsdag aften efter træningen havde indkaldt spillerne til et møde for at snakke trænerfremtid.
"Spillerne kom med deres bud på, hvem de gerne så afløse Ole Kjær, og vi har allerede været i snak med ham, som er spillernes fortrukne ønske."
Allan 'Klemme' Jensen ønsker ikke at oplyse navne, men siger, at klubben både kigger lokalt og lidt længere ud.
"Ham vi har talt med, tygger på tilbuddet, og så afventer vi, men vi vil gerne have en aftale på plads snarest."
Fodboldformanden bekræfter, at Ole Kjær havde fået tilbudt kontraktforlængelse, og at man i Nørager er meget tilfredse med hans indsats, selv om foråret resulterede i nedrykning fra Serie 1 og tre ud af fire kampe i Serie 2 har været pointløse.
"Vi havde gerne set, at Ole Kjær havde fortsat," understreger Allan 'Klemme' Jensen.
 

Vil slutte godt af

Ole Kjær vil gøre alt for at slutte sit engagement i Nørager på bedst mulig måde.
"Jeg sagde til spillerne i søndags, at vi sammen skulle gøre alt for, at det også hedder Serie 2 efter nytår, og det tror jeg også på er muligt, men vi skal selvfølgelig først vinde fodboldkampe."
Cheftræneren tror på, at Nørager kan holde Langå, Randers Freja og Aastrup/Hammelev under sig i rækken.
Lørdag møder Nørager hjemme Langå i en nøglekamp, og den skal helst resultere i yderligere tre point.
Nørager må undvære skadede Lasse Jensen, mens Mark Thomassen spiller afskedskamp for denne gang, før han flytter til Spanien i en periode af studiemæssige årsager.
Det bliver som nygift, fordi han skal giftes lørdag.
"Mark har lovet at være 14. mand i opgøret mod Langå, selv om han senere på dagen skal giftes. Det er høj klasse," roser Ole Kjær.
Trænerfremtiden har han ikke afklaret.
"Nej, spørger du mig nu og her, er jeg mest indstillet på en pause af hensyn til min familie, men kommer det helt rigtige tilbud, og det skal være det rigtige tilbud, så vil jeg ikke afvise, at jeg siger ja," lyder det.
Før Nørager trænede Ole Kjær IF Midtjurs i et år, hvor han sluttede med en nedrykning til Serie 3. Det har dog ikke afskrækket ham fra at sige ja til et trænerjob på Djursland, men det skal være det rigtige.

Publiceret 30 August 2017 23:00

SENESTE TV