Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat:

Hved koster det at hyre tre tidlige færgeafgange fra Ebeltoft?

Af Carl Regli, Tinghøjvej 9, Handrup:

“Det er, her og nu, at “rettidig omhu” er på sin plads, for at komme videre med den meget beklagelige færgebetjening af Syddjurs og i særlig grad Ebeltoft.

“Vi sejler med dem, der vil sejle med os” fastholder Molslinjen vedvarende.

Derfor bør der indledes forhandling med Molslinjen om en pris på, hvad det vil koste at “hyre” 3 tidlige afgange fra Ebeltoft (mandag onsdag og fredag) så tidligt - før kl. 8.00 - at der ikke bliver trafikale problemer med at nå færgen.

Den økonomiske risiko dækkes ind ved enten, at Syddjurs evt. med hjælp fra andre kommuner køber /betaler for turene eller garanterer Molslinjen et dækningsbidrag, der er så tilpas fristende, at Molslinjen vælger at sige ja til tilbuddet.

De kunder Molslinjen under de nuværende forhold aldrig ser, af forskellige grunde, men vælger E 45 med Storebælt, kan måske være en “ny” målgruppe, for Molslinjen.

Hvordan man kan komme tilbage fra Sjælland til Jylland, anser jeg ikke for nær så stort et problem, som det, at der ikke sejles fra Ebeltoft. Mange erhvervsdrivende kan måske gå hen og blive en stabil brugergruppe, selvom der kun bliver tale om 3 afgange om ugen fra Ebeltoft.

Jeg tror, med en sejlplan, der er til at regne med, vil være flere, der vil benytte færgen fra Ebeltoft, med den trafik-usikkerhed, der er forbundet med at skulle nå en færge fra Århus, selv med den noget kortere køretid til Århusfærgelejet end til Ebeltoft. Jeg tænker her på den evt. kødannelse ind til færgelejet i Århus.”

Publiceret 18 August 2017 10:52