AUNING Tage smuldrer og truer med at blæse af

Boligselskabet, der ejer bygningerne i Auning vil på afdelingsmøde 19. september, foreslå at de bliver revet ned

Af
Af John Pedersen

To forfaldne bygninger på Potetevej i Auning, der siden midten af 1980èrne har huset kontor for boligforeningens pedel og depotrum og carporte for bebyggelsen beboere, kan meget snart være fortid.
Gennem flere år er tagene smuldret og de porøse plader spredt ud med rund hånd i små og lidt større stykker over græsarealer og flisebelagte fortove. rundt omkring bygningerne.
Direktør Kenneth T. Hansen, Randers Bolig, der administrerer boliger for Boligselskabet af 2014 , oplyser, at der på afdelingsmødet 19. september vil blive stillet forslag om, at de to bygninger på Potetevej rives ned.

Kommunen blev afvist

“Det er ikke noget vi er særlig stolte over. Jeg tror selv jeg ville være træt af at se på det, hvis jeg boede der, erkender Kenneth T. Hansen.
Han håber, at afdelingsmødet siger ja til forslaget om nedrivning, så området også kan blive pænere at se på i sin helhed.
Flere af naboerne til de forfaldne bygninger har flere gange klaget over bygningernes åbenlyse forfald, men hidtil uden større held.
Jens Meilvang (LA), formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs har kort før sommerferien bedt sin forvaltning om at se på sagen.
Tilbage fra ferien var det lidt kedelige budskab til naboerne på Potetevej, at der nok ikke var så meget kommunen kunne gøre.
Forvaltningen havde fået den besked, at boligforeningen ikke umiddelbart havde penge til at gøre noget ved de stærkt forfaldne tage.
Men nu lyder der så helt andre og mere positive signaler fra Randers Bolig.

Flere steder er hullerne så store, at de nærmest er på størrelse med hele, halve plader. Og her er der masser af rum til at vinden kan komme ind og få fat.

Flere steder er hullerne så store, at de nærmest er på størrelse med hele, halve plader. Og her er der masser af rum til at vinden kan komme ind og få fat.

Under skærpet tilsyn

Boligerne på Potetevej er en del af boligforeningens afdeling 50-05, der tæller i 274 boliger, som alle ligger i Norddjurs Kommune.
Boligselskabet af 2014, der er hjemmehørende i Randeres Kommune, var i øvrigt på den kommunale dagsorden i økonomiudvalget i Norddjurs forleden.
Der var tale om en orientering i forbindelse med, at selskabet er sat under skærpet kommunalt tilsyn.
Det skærpede tilsyn er blandt andet iværksat, fordi boligselskabet ikke har opfyldt en helhedsplan for renoveringsarbejder for de enkelte afdelinger, så boligerne kan leve op til en passende standard.
Efter boligforeningens egen tidsplan iværksættes de planmæssige renoveringer først med start i februar/marts 2019.

Har taget lang tid

“Det er da en glædelig udvikling og det er det vigtigste, at der nu ser ud til at ske noget”, konstaterer udvalgsformand Jens Meilvang efter han er gjort bekendt med den nye udmelding fra Randers Boligs direktør.
Han lægger dog ikke skjul på, at han synes synes det har taget lovlig lang tid for boligforeningen at nå til den erkendelse, at de to forfaldne bygninger på Potetevej bør rives ned.

Publiceret 15 August 2017 00:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV