Kultur:

Kig forbi til kaffe, kage og købstadshistorier

Museum Østjylland står efter en kort sommerpause igen klar med et af de populære eftermiddagskaffearrangementer. Denne gang kan man høre fortællinger om købstaden Grenaa, mens man nyder kaffen og den friskbagte kringle.
Et helt afsnit af Museum Østjyllands nye udstillinger 'Fire veje til Norddjurs' bugner af historier og genstande fra købstaden Grenaa. Her kan museets gæster følge byens udvikling fra ganske lille middelalderby til vigtig industriby. De kan dykke ned i beretningerne om, da industrivirksomhederne lukkede og se nærmere på den efterfølgende opblomstring af uddannelsesinstitutioner og specialiserede erhverv.
Museum Østjylland har denne eftermiddag 'lånt' den nye arkivleder på Grenaa Egnsarkiv, Nina Adamsen, der i mange år arbejdede som historiker på museet. For en stund er Nina Adamsen tilbage på museet for at fortælle om den del af de nye udstillinger, som handler om købstaden Grenaa. Et udstillingsafsnit, som Nina Adamsen selv har været med til at skabe.


Omvisning og eftermiddagskaffe: Købstaden Grenaa, torsdag 31. august kl. 14 – 16 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.
Entré 50 kr. 

Publiceret 12 August 2017 18:00

SENESTE TV