Debat Syddjurs:

Et moralsk korstog - uden moral, Claus Wistoft

Af Flemming Kattrup, Strands Havvej 18, Knebel:

"Syddjurs går som første kommune 'i landspressen' med egen lovforordning om nul rygning (incl. matrikel) for kommunens skoleelever. 
Foreligger der offentligheden ukendte tal, som gør, at Syddjurs føler promoveringstrang til at gå før alle andre kommuner?
Eller er det lykkedes en vel forholdsvis nyansat sundhedskonsulent fra Aarhus Nord at hypnotisere byrådet til dette tiltag? 
Byrådsmedlemmerne fandt det ”pudsigt” iflg. borgmesteren, at man havde – også her - lavet en vel ego-promoverings-bekendtgørelse (vel lidt hysterisk) om lærernes 'matrikelforbud', hvor samtidigt et byrådsmedlem, der havde arbejdet som sygeplejerske kunne 'verificere' alle de mange ofre for rygning? som hun da kunne bekræfte at have set. 
Mon ikke ”det pudsige” nærmere ligger i kommunens hovsa-tiltag med den også dengang formynderagtige ageren? 
Også denne gang henviser man til Kræftens Bekæmpelse og dens over-energiske arbejden inden for kommunes skoler, hvor nu, vel næsten lovstridigt, elever og forældre mere eller mindre presses til håndfæstninger. 
Og efter nu snart ti års kamp med KB for at få dem til at holde sig til sandheden uden brug af semi-videnskabelige skræmmepostulater, hvad især passiv rygning angår, er det trist at kunne konstatere, at kalkunfarms-effekten trives i fuldt flor i kommuner og på falderebet for Bent Hansen og regionen. 
Utroligt som dødstallet er steget gennem de senere år – startende med 7 000 og da 13 000 for to år siden åbenbart ikke havde nok ”ulven kommer”-effekt slynger man så nu 14 000, og udokumenteret, tallet ud i æteren. 
Man kørte ukritisk i mange år med et skræmmetal på 2 000 for døde grundet passiv rygning, hvilket jeg under et foredrag af daværende formand for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen, på Rønde Høj- og Efterskole bad om dokumentation for. Han anede ikke, hvor tallet stammede fra og kunne – som Kræftens Bekæmpelse - heller ikke fremlægge bevis for bare et eneste dødsfald grundet passiv røg. 
Ergo: Kræftens Bekæmpelse har mht. røg og rygning kørt en utroværdig og uværdig skræmme-kampagne: ”Du dør, hvis du kan lugte røg i sågar tøjet hos dem, du omgås”. 
Hysteriet og effekten heraf er så landet hos borgmester og byrødder, ser vi. 
Har kommunen ikke vigtigere og virkeligt seriøse ting at løse i stedet for at falde over tænkte, af Kræftens Bekæmpelse og eventuelle sundhedskonsulenter, opdigtede promoverings-problemer?"

Publiceret 27 June 2017 13:40

SENESTE TV