Debat Norddjurs:

Kattegatskolen får mere frihed til at styrke kvaliteten i undervisningen

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre, Djurs-kredsen:

"En god og tryg skolegang er noget af det bedste, vi som forældre kan give vores børn. Det kræver, at vi som samfund sikrer, at folkeskolerne har de rette rammer. Det er også baggrunden for, at regeringen netop har præsenteret en treårig forsøgsordning. Og for mig er det ekstra glædeligt, at en skole i Norddjurs Kommune er udvalgt til at deltage, nemlig: Kattegatskolen. 
I en forsøgsperiode på tre år får Kattegatskolen mulighed for at fravige folkeskoleloven og i stedet skabe en mere fleksibel hverdag. Det kan ske med kortere skoledage og bedre muligheder for at udnytte ressourcerne der, hvor det fagligt giver bedst mening for eleverne. Formålet med forsøgsordningen er helt enkelt: Vi ønsker at øge kvaliteten af undervisningen i folkeskolerne frem for ensporet at have fokus på at forlænge elevernes skoledag.
Med folkeskolereformen ser vi desværre, at alt for mange skoleelever i dag har så lang en skoledag, at det tærer på deres energi, frarøver tid til fritidsaktiviteter og i det hele taget gør det svært for almindelige familier at få hverdagen til at hænge sammen. Det ønsker vi med denne forsøgsordning at gøre op med. 
I forbindelse med præsentationen af forsøgsordningen sagde undervisningsminister Merete Riisager, at ”skolen og lærerne skal have den nødvendige frihed til at fokusere på den gode undervisning, som det hele jo handler om”.
Jeg kunne ikke være mere enig. Flere undervisningstimer er ikke nødvendigvis lig bedre læring og dygtigere elever. Med forsøgsordningen her giver vi skolerne friere rammer til at tilrettelægge skoledagen og afprøve nye metoder, der både kan gøre eleverne dygtigere og øge deres trivsel – og den opgave er jeg helt sikker på, at de udvalgte skoler formår at løfte."

Publiceret 16 June 2017 16:44

SENESTE TV