KV17:

Socialdemokratiet klar med 18 kandidater

Seks kandidater i den vestlige del Norddjurs og 12 i den østlige parate til at kæmpe i rosens navn

Af
Af Lars Norman Thomsen

Onsdagens generalforsamling i Socialdemokratiets Fællesledelse i Norddjurs markerer, at der på søndag kun er et halvt år til næste kommunalvalg.
Fællesledelsen er paraply for de socialdemokratiske partiforeninger i Norddjurs Kommune:

  • Norddjurs Vest, der dækker den tidligere Rougsø Kommune, og den del af Sønderhald Kommune, som valgte at hælde til Norddjurs, da kommunalreformen i 2007 rettede på de tidligere kommunale grænsedragninger.
  • Grenaa Partiforening, der dækker de tidligere Grenaa og Nørre Djurs kommuner
"På generalforsamlingen skal de kandidater, der har sagt ja til at opstille, godkendes af de fremmødte partimedlemmer," fortæller Frank Brogaard, sekretær i Fællesledelsen.
"Herefter bliver kandidatlisterne sendt ud til urafstemning blandt vores medlemmer, som har en måned til at få afgivet deres stemmer."
Nuværende Norddjurs borgmester Jan Petersens kandidatur som Socialdemokratiets borgmesterkandidat er allerede blevet bekræftet på de to partiforeningers generalforsamlinger, så hans placering som nummer et på listen er for længst fastslået.

17 andre kandidater

11 kandidater i Grenaa og 6 i Norddjurs Vest har givet tilsagn om at ville opstille.
"Det er medlemmerne i de to partiforeninger, der suverænt bestemmer den rækkefølge, som kandidaterne skal opstilles i til kommunalvalget. I Grenaa kan hvert medlem stemme på fem kandidater, i Norddjurs Vest tre," forklarer Frank Brogaard.
Når urafstemningens resultat er kendt om en måned, bliver de to lister parret til en efter den såkaldte D'Hondts metode. Den bruges ved valg i Danmark og er fremført i 1878 af Victor D'Hondt (1841-1901) , der var en belgisk jurist og matematiker.
"Vi håber på at nå en liste med 25 kandidater, men det kan blive svært. De kandidater, der først siger ja efter vores urafstemning, får placeringer fra 19 og frem. Vi lukker listen midt i september," siger Frank Brogaard, der ikke vil give noget bud på her og nu, om Socialdemokratiets muligheder tirsdag 21. november 2017.
"Der er jo borgerligt flertal i kommunalbestyrelsen, men det er meget svært at spå om, hvordan det kommer til at gå, som jeg ser det lige nu," siger Frank Brogaard.
 

Publiceret 17 May 2017 15:07

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV