Knud Hansen har fem år tilbage i Ebeltoft, før han drager hjem til Løkken, men fem år, som han ser frem til. De skal bestemt ikke bare overståes. Foto: Janni K. Nielsen

Knud Hansen har fem år tilbage i Ebeltoft, før han drager hjem til Løkken, men fem år, som han ser frem til. De skal bestemt ikke bare overståes. Foto: Janni K. Nielsen

Erhverv:

Ebeltoft Idrætscenter og vandrerhjem altid i udvikling

61-årige Knud Hansen, der driver Ebeltoft Vandrerhjem og Ebeltoft Idrætscenter har svært ved at sidde stille. Der skal ske noget nyt og helst hele tiden. Både i idrætscentret og på vandrerhjemmet er der sket en del de seneste tretten år, hvor Knud Hansen

Af
Af Janni Kehlet Nielsen

Da svømmehallen og hallen i Ebeltoft blev lagt sammen i 2003, sagde Knud Hansen sit job op i idrætscentret i Løkken efter 10 år og tog over i Ebeltoft.

“Jeg tudede, da jeg sagde op i Løkken. Jeg havde været jo der i 10 år, så det var en stor omvæltning,” fortæller Knud Hansen, der før sin tid i Løkken drev et idrætscenter i Glamsbjerg på Fyn i fire år. Idræt har altid betydet meget for ham, og det at drive idrætscenter må siges at være noget, han efterhånden har nogen erfaring med.

Den gode idé

Alligevel slog han til, da han så muligheden for at lægge idrætscenter og vandrerhjem sammen i Ebeltoft i 2009. Allerede et par år senere i 2011, kom der så en mulighed for at købe og etablere et nyt vandrerhjem på den gamle entreprenørskole på Egedalsvej, og Knud Hansen greb muligheden.
“Jeg kunne se en idé i at bruge et vandrerhjem til træningslejre, når der var sportsbegivenheder med svømmeklubber og elitehåndboldhold i idrætscentret. Derfor tænkte jeg, at det var en rigtig god idé at have begge ting sammen,” fortæller Knud Hansen.
Selvom idrætscentret har været en økonomisk udfordring, så har han ikke ladet sig slå ud af det, og vandrerhjemmets overskud går i dag til idrætscentret, hvor fitnesscentret er forpagtet ud til Fitnessworld.

“Fitnesscentret giver et overskud nu, og som jeg siger, så er der ikke noget ved at komme til et sted, hvor det hele kører perfekt. Det er der ingen udfordring i.” Fitnesscentret blev moderniseret i 2009 og er blevet drevet af Fitnessworld siden sidste år.

Service i højsædet

Sportsgæsterne på vandrerhjemmet udgør omkring ti procent af stedets besøgende, hvor størstedelen er gæster i forbindelse med kurser, konferencer og familiebegivenheder.

Stedet er blevet ganske populært, og spørger man Knud Hansen, er der én grund til det.

“Det er den gode service, der gør det. Der er altid en vært her, der servicerer selskabet og er her hele aftenen. Vores motto er, at man som gæst ikke skal tænke på noget som helst. Vi sørger for det hele. Det, tror jeg, betyder meget og giver en tryghedsfornemmelse,” forklarer Knud Hansen.

Da han startede med at drive det nye vandrerhjem i 2011, var målet et overskud efter fem år. Men der viste sig at være overskud allerede efter første år.

“På det gamle vandrehjem havde vi 3.000 gæster på et år, mod 11.000 på det nye i løbet af første år,” fortæller Knud Hansen.
“Folk kommer simpelthen igen. Nogle er her 4-5 gange årligt, fordi de er glade for stedet, og så har byen også taget godt imod os, og folk holder fødselsdage, bryllupper og konfirmationer her.”

Ebeltoft Vandrerhjem er en del af Danhostel og får markedsføring ad den vej, men ellers har Knud Hansen valgt at satse på gode anmeldelser på gammeldags maner via mund til mund.

Nyt nyt nyt

At der næsten også altid sker noget nyt, hjælper angiveligt også på interessen for stedet.

“Vi gør hele tiden noget nyt, det tror jeg også er vigtigt. Der skal ske noget og være en udvikling,” siger Knud Hansen. Det næste store projekt på vandrerhjemmet bliver en ny terrasse for enden af gavlen, så man kan nyde aftensolen.

“Vi laver nye ting hvert år. Det giver drift og energi også for os selv. Udviklingen gav noget kritik i starten, fordi jeg kom og lavede om på det hele. Men folk har vænnet sig til det og til mig,” griner Knud Hansen.

Vil altid udvikle

Selvom han er og har været utrolig glad for sine efterhånden snart 14 år i Ebeltoft, så skal han tilbage til Løkken, når pensionsalderen nærmer sig.

“Jeg bliver 62 i år og jeg holder, når jeg er 67. Da vi boede i Løkken tog vi på ferie i Ebeltoft, og nu er det omvendt. Det er stranden, gåturene og de mange venner og bekendte, der trækker os derop igen,” fortæller Knud Hansen, der stadig skriver revy for Løkken og ikke har tænkt sig at gå i stå, bare fordi han på et tidspunkt ikke skal arbejde længere.

“Jeg har nye idéer og skal hele tiden udvikle det, jeg laver. Det kommer ikke til at ændre sig, heller ikke når jeg går på pension,” afslutter Knud Hansen.

Publiceret 21 April 2017 15:02