Kultur:

Lokal forfatter skriver tunge børnebøger

Allan Kolstrup, Grenaa, har altid taget fat i de mere alvorlige emner såsom tyveri, røveri eller det at sniffe lightergas i sine børnebøger. Demens er temaet for hans seneste udgivelse, som bliver den niende i rækken

Af
Af Janni K. Nielsen

“Ser du ulven, Ellen?” er titlen på Allan Kolstrups nye børnebog, hvor to drenge møder en dement kvinde og skal forholde sig til hende og hendes sygdom.

“Det kræver en masse research at tage fat i de tunge emner, og jeg har læst en masse om demens i forbindelse med bogen. Jeg kan godt lide at tage fat i de lidt mere alvorlige emner, men alle historierne har en god slutning,” siger forfatteren med et smil.

At det netop skulle handle om demens, var klart for Allan Kolstrup, der med sin nye udgivelse gerne vil hjælpe børn til at forholde sig til sygdommen.

Et svært emne

“Demens er jo noget, vi alle sammen hører om hele tiden. Alle i dag kender nogen, der bliver ramt af det eller har hørt om nogen, der er ramt. Børnene kender det jo også, men de har måske svært ved at forholde sig til det,” siger Allan Kolstrup.

Bogen har 5.- 7. klasse som målgruppe, og den rummer derfor både morsomheder, action og seriøsitet. Selvom Allan Kolstrups børnebøger er fiktion, så lader han sig i høj grad inspirere af virkelige hændelser. Hans første bog “Røveriet” er skrevet ud fra virkelige hændelser, og den lidt mytiske ulv i den seneste bog er da også inspireret af historierne om den ulv, der angiveligt skulle være spottet i området, hvor Allan Kolstrup selv bor på Hasselbakken i Grenaa.

“Jeg skulle lige arbejde med at skabe kombinationen af det sjove, det spændende og det seriøse, men det kom til at handle om to drenge, der møder den demente Ellen, som bestemt ikke er bange for den ulv, som drengene finder ud af huserer i området,” forklarer Allan Kolstrup.

Den gode slutning

Bogen slutter ikke med, at Ellen bliver sendt på plejehjem eller lignende, men den har en langt mere åben slutning.

“Tanken med en åben slutning er at få noget positivt ind i den lidt triste situation. Drengene ved jo godt, hvad årene og tiden bringer. Men lige nu og her i det øjeblik, hvor bogen slutter, er det hele fint,” siger Allan Kosltrup.

Han har været folkeskolelærer i 37 år, og selvom han i dag er pensioneret, har de mange år som lærer været med til at vække skrivelysten og give inspiration.

“Det er uden tvivl, fordi jeg har været lærer, at jeg har fået lysten til at skrive børnebøger. Jeg har også arbejdet med drama og teater, og derfor har jeg nok også haft lettere ved at leve mig ind i forskellige situationer - også dem børn oplever,” forklarer forfatteren, der allerede er i gang med sin næste børnebog.

“Den kommer til at handle om en flygtningedrengs møde med en dansk pige,” fortæller Allan Kolstrup, som også denne gang holder temaet i den tunge ende, men med plads til action og sjov.

Publiceret 09 April 2017 19:09

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV