Koncert:

Pindsvin i pigsko lige lovlig live i Ebeltoft

Den nordjyske spillemand Allan Olsen gør lørdagen en hel sjovere, når han spiller op i Kulturhuset i Ebeltoft

Af
Af Lars Norman Thomsen

35 år på landevejen har finpudset Allan Olsens kald og beskæftigelse – at være alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum.

Som en rigtig solist optræder han med få og enkle virkemidler. Ifølge Olsen selv er det nu ikke fordi meget er forandret siden starten midt i 70'erne på de små værtshuse og spillesteder:

“Det er dér man lærer alt, man har brug for på en scene. Det er lidt som når man vil klø et næsehorn – det er bedst at nærme sig, når bæstet er mæt. Når man så senere står foran 800 dedikerede fans i en koncertsal, er grundvilkårene såmænd de samme – næsehornet er bare en del venligere,” siger sangeren i en pressemeddelelse.

I 2013 udkom Allan Olsens seneste studie-udspil, Jøwt.

Pladen var med sine lokalt forankrede sange tænkt som en niche-udgivelse, men har høstet både guld og platin og 6-stjernede anmeldelser.

I slutningen af 2015 debuterede Olsen som forfatter med første bind af erindringsbogen, 'Tilfældigt Strejfet'. Bogen er en karusseltur gennem Allan Olsens opvækst i små kår, ungdomsoprør og hans spæde start som sangskriver.

'Tilfældigt Strejfet' fik ved udgivelsen en varm modtagelse i pressen og blev en bestseller.

I 2016 har Olsen nået at afholde en lang forårsturné samt en omfattende Danmarksturne med band i løbet af efteråret.
Allan Olsens live-repertoire spænder over hele hans brede sang-katalog, der gør brug af alskens genrer, fra rock, punk til folk, rap, og a capella, 
Oplev ham denne lørdag aften klokken 20.30 i Kulturministeriet i Ebeltoft Kulturhus. Billetter á 300 kr. i forsalg på www.go-syddjurs.dk.

Publiceret 25 March 2017 10:09

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV