Debat Norddjurs:

En dag i folkeskolen ...

Af Bente Hedegaard (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Jeg har som politiker været med i skole en dag på Auning skole. Nu kan en dag jo ikke give et retvisende billede af, hvad der sker i folkeskolen. Men jeg har da fået en fornemmelse af, hvordan det er at være i skole med den nye folkeskolereform.
Jeg havde fornøjelsen at følge primært en 9. klasse og var også i 7. kl. et par lektioner.
Morgenen startede med en god velkomst og præsentation af de lærere, som jeg skulle være sammen med i løbet af dagen. Og som vilkårene jo er på en arbejdsplads, måtte planen for dagen ændres. Der var nemlig en sygemelding. Og hurtigt blev planen ændret, så hverdagen kunne hænge sammen. Jeg var med i både matematik, dansk og tysk. Det var spændende at se både lærere og elever bruge og udnytte de digitale medier. Tysk grammatik kan læres via udendørs motion, hvor svarene fordrer, at man bevæger sig - og løber hen til svarene. Noget mere spændende end da jeg selv skulle lære tysk grammatik.
Båre lærere og elever var meget villige til dialog og svare på spørgsmål. Er jeg blevet klogere på den nye folkeskole? Ja, der er løftet en lille flig for både positive oplevelser og udfordringer.
Eleverne var rigtig gode til at fortælle om deres hverdag og var godt forberedte. Mine oplevelser vil jeg tage med mig videre i det politiske arbejde. De ben, som folkeskolereformen står på, skal vi stadig udfordre, så vi sikrer trivsel for både lærere og elever og dermed sikrer fundamentet for læring. Og så er jeg nysgerrig på, hvordan man kan matche elvernes behov for differentieret læring. (Der har været flere spændende TV-udsendelser). 
Og så var der følgende dialog med en elev, fra en af de mindre klasser:

  • "Hej, hvem er du?"
  • "Jeg er politiker her i kommunen - ved du hvad det er?"
  • "Nej ikke helt, men er det dig der bestemmer?"
  • "Nej ikke alene - men jeg er med til at bestemme."
  • "Hvad laver du her?"
  • "Jeg er på besøg en hel dag for at se, hvordan det er at gå i skole."
  • "Skal du så også have matematik?"
  • "Ja, jeg skal i hvert fald se, hvordan eleverne gør Hvorfor gider du komme i skole, når du er voksen?" 
Hmmm..... Det kaldes vist børnelogik. 
En god og informativ dag sluttede klokken 15.15." 

Publiceret 20 March 2017 18:27

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV