3. division håndbold:

Åstrup/Hammelev-Grenaa kan bade i champagne søndag, hvis ...

Tre point i de tre sidste kampe, så smutter Åstrup/Hammelev-Grenaas håndboldherrer en række op, men allerede søndag kan oprykningen blive en kendsgerning

Af
Af Lars Norman Thomsen

Aldrig har Åstrup/Hammelev-Grenaas (ÅHGs) håndboldherrer været tættere på oprykning til 2. division.
Med tre runder igen er afstanden til nærmeste forfølger, HEI, på fire point. Rækkens duks, Skovbakken, kan ikke rykke op, fordi klubbens førstehold i forvejen spiller i 2. division, og turneringsreglerne giver ikke mulighed for, at en klub kan have to hold i samme divisions-række.
ÅHG møder søndag Hørning på udebane. En svær opgave, erkender assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen.
"Hørning har hårdt brug for point, men modsat os kæmper Hørning for at undgå nedrykning, og det overrasker mig lidt, fordi Hørning efter min mening er bedre end stillingen viser," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
"Nu er vi så tæt på at kunne rykke op i 2. division, og får vi vores forsvar til at fungere på samme måde som i de seneste kampe, så er jeg sikker på, at der venter os to point," siger assistenttræneren.
Senere søndag møder HEI ligeledes nedrykningstruede Odder på udebane.
"Det kan sagtens blive svært for HEI at vinde i Odder, så hvis tingene flasker sig, kan vi allerede sikre oprykning søndag, men for os handler det først og fremmest om selv og ikke de øvrige resultater."
ÅHG møder i næstsidste spillerunde netop HEI ude, og slutter af hjemme 1. april 2017 mod rækkens suveræne bundhold, for længst nedrykkede AIA/Tranbjerg.
 

Sikker sejr over Team Favrskov

ÅHG spillede overbevisende i holdets seneste kamp, hjemme mod Team Favrskov Håndbold, der blev besejret 30-24 (17-9)
"Første halvleg viser vi sæsonens bedste spil hidtil, og vi går til pause foran med hele 17-9. Vores forsvar stod godt, og angrebsmæssigt var ikke mindst Rasmus Josefsen og Jonas Pedersen sikre afsluttere," roser Carsten Vikkelsø Jensen.
Assistenttræneren var forfremmet til chefposten i opgøret, fordi Peter Schilling Laursen natten før opgøret var blevet nybagt far.
På bænken blev Carsten Vikkelsø Jensen assisteret af den gamle storspiller i Åstrup/Hammelev, Jasper Pedersen, mens dennes bedre halvdel, Lone Pedersen, som altid varetog holdledertjansen.
Inde på banen agerede sønnerne trip, trap, træsko - Jonas, Jacob og Joachim Pedersen. Unægteligt et særsyn i den lokale håndboldverden, og vel også den danske med, at en hel familie engagerer sig på denne måde på samme hold.
ÅHG var uden en skadet Jannek de Place, og han er heller ikke med på søndag i Hørning. 
Fireblokken i forsvaret med Jacob Pedersen og Rasmus Dalsgaard Lund i midten og Rasmus Josefsen og André 'Topper' Nielsen som backs satte dagsordenen fra start foran altid velspillende Kristoffer Petersen i målet.
Angrebsmæssigt fortsatte venstrefløjen Jonathan V. Johansen sin opadgående formkurve.
"Jonathan stod i efteråret lidt i skyggen af Lasse Mogensen, men her i foråret er Jonathan for alvor trådt i karakter. Han scorede seks fine mål mod Team Favrskov," siger en tilfreds assistenttræner.

Sejren aldrig i fare

Efter pausen slækkede ÅHG lidt på koncentrationen, men tættere på end fem mål kom Team Favrskov aldrig.
"Vi satte Kasper Thorsted på mål i slutfasen, da vi førte 27-22, og han gjorde det fremragende, så vi kunne vinde de sidste ti minutter med 3-2," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
Søndag kan ÅHG måske tage bad i champagne, og gøre det, som Hornslets damer allerede har formået: at spille sig i 2. division.
Godt for håndbolden på Djursland, men også en stor udfordring, erkender Carsten Vikkelsø Jensen.
"Men lad os nu lige rykke op først, før vi bruger krudt på det."
 
 
 

ÅHG - Team Favrskov 30-24 (17-9)

Scorekort ÅHG:

  • Rasmus Josefsen 8
  • Jonathan V. Johansen 6
  • Jonas Pedersen 5
  • Lasse Mogensen 3 (1)
  • Joachim Pedersen 3
  • Rasmus Dalsgård Lund 2
  • Andreas Lahn Mittet 2
  • Mikkel Due 1

 

 

Publiceret 16 March 2017 20:10

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV