Divisionshåndbold:

Hornslet IF sikrede sig oprykning med sejr i lokalopgør

Topholdet Hornslet IF var i fuld kontrol i 27-24 sejr på udebane over Åstrup/Hammelev-Grenaa

Af
Af Martin Schultz

Med en sejr i søndagens lokalopgør mod Åstrup/Hammelev-Grenaa i Åstruphallen kunne Hornslet IF sikre sig direkte oprykning til 2. Division, selvom der mangler at blive spillet tre kampe i turneringen.
Spillerne fra Hornslet IF vidste nemlig inden de gik på banen i Åstruphallen, at deres nærmeste rivaler JAI tidligere søndag eftermiddag havde tabt med et enkelt mål til CHK Aarhus. Dermed kunne Hornslet IF med en sejr over Åstrup/Hammelev-Grenaa sikre sig et forspring på 7 point ned til JAI, og med kun seks point at spille om i de sidste tre kampe, lå det i Hornslet-pigernes egne hænder at afgøre tingene så tidligt.
Og Hornslet IF's spillere rystede hverken på hænderne eller fik gummiarm, men var foran med to til fire mål gennem hele kampen og sikrede sig en komfortabel sejr på 27-24 efter 13-11 ved pausen.
”Vi startede stille og roligt, men kom forholdsvis tidligt i kampen foran med tre mål, og så havde vi ellers kampen under kontrol. Åstrup/Hammelev-Grenaa er et godt hold, men vi havde ikke problemer med at lave mål. Lige så snart vi satte tempo på vores spil, kunne vi lave mål. Det var en fin indsats, men spillet var ikke prangende,” siger Hornslet IF's cheftræner Max Christensen.

Hornslet IF strammede grebet

Hjemmeholdet fik det nøjagtigt så svært som det var ventet mod favoritterne fra Hornslet.
”Hornslet IF var i kontrol. Vi fik kun lige lov til at snuse til at være med i kampen, når vi var bagud med to mål. Så strammede Hornslet IF grebet og bragte sig foran med tre-fire mål. Johanne Frey spillede en fin kamp, og Louice Dueholm havde en rigtig god periode i kampen, hvor vi kom tæt på. Men så trak Hornslet fra igen,” siger Åstrup/Hammelev-Grenaas træner Han ”Bimmer” Ring Hansen.
Trods nederlagt står Åstrup/Hammelev-Grenaa ifølge Jan "Bimmer" Ring Hansen bedre i tabellen efter søndagens kampe end før.
”Vi skal holde Randers KFUM og Skovbakken under os i tabellen, og det lykkedes, eftersom at Randers KFUM tabte og Skovbakken fik uafgjort. Nu sætter vi vores lid til, at ASA rykker ud af 2. Division og dermed skubber deres andethold ud af vores pulje i 3. Division. Dermed er vi sikre på at blive i 3. Division,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
”Vi skal møde ASA næste søndag på udebane, og der vil vi vinde, så vi kan vise, at vi har fortjent at blive i 3. Division.”

Kæmpestort med Hornslet IF i 2. Division

Med sejren sikrede Hornslet IF sig direkte oprykning til 2. Division med tre runder tilbage.
Søndag møder Hornslet IF VRI på hjemmebane og ved den lejlighed skal oprykningen markeres inden klubben holder oprykningsfest 1. april.
”Det bliver kæmpestort med Hornslet IF i 2. Division. Jeg tror ikke, at et hold på Djursland tidligere har spillet i 2. Division,” siger Hornslet IF-træner Max Christensen.
Han håber, at lokalbefolkningen og erhvervslivet vil bakke op om holdet, når det skal spille i 2. Division.
”Der ligger et stort arbejde foran os. Udgifterne bliver større i 2. Division, og vi kommer til at køre længere ture, når vi skal møde vores modstandere i Jylland og på Fyn,” siger Max Christensen.
”Nu er vi sikre på oprykning, og nu skal vi gøre turneringen færdig. Vi vil også vinde de sidste tre kampe,” siger Max Christensen, som så sit hold levere en tilfredsstillende indsats.
”Vores spillere bød ind som de skulle og alle markspillere kom på tavlen. Mathilde Kahr spillede en god 2. halvleg, og også Therese Due og Sara Thrue spillede begge en god kamp. Vi scorede 27 mål og det er godkendt. Til gengæld er 24 mål mange at lukke ind,” siger Max Christensen.
Hornslet IF spiller søndag kl. 11.30 mod VRI i Hornslet Idræts- og Kulturcenter. Samme dag kl. 13.30 spiller Åstrup/Hammelev-Grenaa på udebane mod ASA i Frederiksbjerghallerne i Aarhus.

Kampfakta

3. Division Damer, Pulje 3
Åstrup/Hammelev-Grenaa - Hornslet IF 24 - 27 (11 - 13)
Søndag 12. marts kl. 17.30 i Åstruphallen

Åstrup/Hammelev-Grenaa's målscorere:
Louice Dueholm 6
Mathilde Møller Bachmann 5
Cecilie Bachmann 3
Johanne Frey Laursen 3
Kathrine Kristensen 2
Heidi Schumacher Nettermann 2
Natascha Kejser Hammershøj 1
Mette Kathrine Jakobsen 1
Malene Høegh Therkildsen 1

Hornslet IF's målscorere:
Linda Assing Christensen 6
Therese Due 5
Sara Thrue 4
Mathilde Kahr 4
Mai Søgaard Bang 3
Maja Hentze Andersen 2
Line Mayn 1
Emilie Gammelvind Sørensen 1
Simone Handberg Pedersen 1

Åstrup/Hammelev-Grenaa's holdopstilling:
Malene Høegh Therkildsen
Heidi Schumacher Nettermann
Mette Kathrine Jakobsen
Johanne Frey Laursen
Natascha Kejser Hammershøj
Mathilde Møller Bachmann
Kathrine Kristensen
Lea Schmidt Nielsen
Cecilie Bachmann
Mette Just Paulsen
Louice Dueholm

Hornslet IF's holdopstilling:
Maja Hentze Andersen
Line Mayn
Sara Thrue
Emilie Gammelvind Sørensen
Mathilde Kahr
Therese Due
Simone Handberg Pedersen
Mai Søgaard Bang
Maria Pape Andersen
Linda Assing Christensen

Publiceret 14 March 2017 21:45

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV