Kirke:

Præsten takker af efter 35 år

Sognepræst Henning Nielsen har besluttet sig for hænge kjolen og kraven i skabet at gå på pension efter mere end en menneskealder som sognepræst på Djursland og Mols

Siden sommeren 2011 har Henning Nielsen virket som sognepræst i Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn, men fra 1982 til 2011 har han fyldt sin præstegerning ud i de to sogne i Hyllested og Rosmus og fra 2009 -2011 tillige i Tirstrup og Fuglslev sogne, så han har været en kendt og afholdt sjælehyrde i ”Nordkommunen”.

Verdens brændpunkter

Henning Nielsen siger om sin beslutning:
”Siden 1982 har jeg fulgt vinter, vår, sommer og høst her i Hyllested Præstegård. 35 år er det blevet til, mere end halvdelen af mit liv. Det er her jeg fik mine, også teologiske, manddomsår og det er her, mine fire børn har haft deres opvækst. Ikke to år har været ens ... men de har alle bragt store oplevelser - og, ind imellem, alvorlige tankestreger. Ikke mindst mine mere end 20 år som præst i Søværnet med tre udsendelser til brændpunkter rundt om i verden – og en enkelt afstikker til Hæren som feltpræst i Afghanistan har føjet en spændende dimension til livet som landsbypræst."
"Det har været en ubeskrivelig glæde at være landsbypræst de mange år i Nordkommunen. Man kom meget tæt på rigtig mange mennesker i glæde og sorg. Det har været en stor glæde, at gamle konfirmander er vendt tilbage for at blive gift og senere få deres børn døbt af ”deres gamle præst”. Det bliver sært at skulle tage afsked med mennesker, som jeg har delt så mange år med. Der er etableret gode venskaber, som forhåbentlig varer ved."

Mens legen er god ...

De sidste næsten seks år som præst i Ebeltoft har været en meget spændende og udfordrende afrunding på et langt præsteliv. De mange kirkelige handlinger samt det vidtforgrenede arbejde med sogneaftener, studiekredse og højskoledage har skabt mange gode og stærke kontakter til rigtig mange mennesker for den snart forhenværende sognepræst.
"Men alting får dog en ende. Jeg har nemlig – efter at jeg i 2014 havde en blodprop og i 2016 gennemgik en dobbelt bypass-operation – besluttet, at jeg stopper, medens legen er god.
For nylig sendte jeg et brev til biskoppen over Aarhus Stift, hvor jeg meddeler, at jeg ønsker at gå på pension med til efteråret og siden har biskoppen meddelt mig afsked med pension med virkning fra 1. august," siger Henning Nielsen.
Der forestår nu et større oprydningsarbejde i Hyllested Præstegård, hvor bogelskeren Henning Nielsen gennem årene har samlet metervis af teologiske værker og skønlitteratur i lange rækker.
”Det bliver noget af en opgave for en samler som mig at gøre mit bo op.”

Otium i hovedstaden

Henning Nielsen har planer om at nyde sit otium i København og fortsat dyrke sine teologiske interesser, ikke mindst i det grundtvigske miljø omkring Vartov, som han gennem årene har været med til at præge. På samme måde glæder han sig til at få mere tid til at læse og genlæse dansk skønlitteratur og dansk lyrik.
"Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at komme til at bo tæt på mine børn og børnebørn, ligesom jeg glæder mig til at se gode venner i København og, ikke mindst, at få lejlighed til spændende museumsbesøg i hovedstaden, og god tid til at gå til koncerter og foredrag. Endelig glæder jeg mig til at dyrke min store interesse for fotografering.”
For menighedsrådet i Ebeltoft-Dråby-Handrup betyder Henning Nielsens afgang, at man nu skal til at se sig om efter en efterfølger.

Publiceret 08 March 2017 09:02

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV