Kolind+ Sport & Kultur er et gennemført projekt, som nok skal blive til glæde for områdets borgere, store og små. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Kolind+ Sport & Kultur er et gennemført projekt, som nok skal blive til glæde for områdets borgere, store og små. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Fotogalleri - Kolind+:

Privat kapital bag den sidste finish i byggeriet

Roserne stod i kø fra de mange gæster ved fredagens indvielse af Kolind+ Sport & Kultur

Af
Af Lars Norman Thomsen

?4-500 gæster kiggede forbi Kolind+ Sport & Kultur ved fredagens indvielse, vurderer centerkoordinator Claus Tikær.

“Jeg vil tro, at der var i omegnen af 200 gæster til selve indvielsen, og siden kom der i en lind strøm mindst det dobbelte.”

Stod som sild i en tønde

Da dørene åbnede i timen før klokken 14, strømmede folk til for at bese det nye vidunder.

Og der er virkelig tale om et gennemført byggeri på alle måder.

Opgaven med at integrere nyt bibliotek med tilhørende borgerservice, nyt lokalarkiv (flyttet til Kolind fra den tidligere købmandsbutik på Torvet i Nimtofte), nyt café - og køkkenområde, ny multihal med højt til loftet og to badmintonbaner og nye toiletter med den eksisterende Kolind Hallen er blevet løst på smukkeste vis.

Kolind Hallen blev indviet 6. december 1981.
Den havde kostet 2,1 mio. kroner i tidens mønt.

Det nye byggeri har kostet 18 mio. kroner plus en halv mio. kroner mere i i form af privat kapital, så det var muligt at foretage en allersidste finish.

Det oplyste borgmester Claus Wistoft (V) i sin officielle indvielsestale:

“Tak til familierne Simonsen og Nymann for, at de i slutfasen donerede en halv million kroner til byggeriet, så man på denne måde fik mulighed for at få det færdige resultat, som vi ser i dag.”

Familierne L. Simonsen og Erik Nymann har drevet virksomhed i byen i en lang årrække.

Splinternyt halgulv

Den tidligere Kolind Hallen, som var en decideret træningshal og egentlig for lille til større idrætsarrangementer, har fået et helt nyt udtryk og fremtræder nu som en velintegreret del af det samlede byggeri med nyt halgulv, ny måltavle og ny belysning.

Lyst og venligt, og så har det givet hallen yderligere volumen, at det halve af den ene langside nu er åben, så det er muligt at komme fra hal til multihal og til caféområdet.

Taekwondoklub flytter

Midtdjurs Taekwondo Klub var repræsenteret ved indvielsen, og for den hæderkronede klub, der tidligere på året kunne fejre 40 års jubilæum, var det også en mærkedag.

Klubben flytter nemlig træningslokale fra gymnastiksalen på Kolind Centralskole og til multihallen i Kolind+.

Klubbens formand og cheftræner Wandy Nielsen glædede sig over de nye omgivelser og nye muligheder, men erkendte også overfor Lokalavisen, at det er med et vist vemod, at klubben flytter.

Pavillon bliver stående

Biblioteket har siden rådhusbranden i marts 2012 holdt til i en pavillon tæt på Kolindhallen.

Den bliver imidlertid ikke flyttet her og nu, fordi den skal fungere som kontor for dele Syddjurs Demensteams administration.

Byrådet har besluttet, at det nuværende Frejasvænge skal udvides til at rumme 40 boliger til demente borgere, og når dette byggeri står færdigt, vil administrationen flytte ind her.

Publiceret 25 August 2016 10:46