Kommuneøkonomi:

Syddjurs får besøg af CEPOS

Det er lige dele forundring og irritation, der har fået Syddjurs Kommune til at invitere repræsentanter fra den nyliberale tænketank på besøg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Forleden præsenterede den nyliberale tænketank CEPOS sin årlige opgørelse af landets 98 kommuners evne til at forvalte deres økonomier mest effektivt.
Omkostningseffektivitet, hedder det i CEPOS-terminologi.
CEPOS havde beregnet,  hvor meget henholdsvis kommuner og hver borger kunne spare årligt, hvis hver kommune blev drevet lige så godt som den mest omkostningseffektive, Frederiksberg Kommune. 
I opgørelsen, der er udarbejdet på grundlagt af regnskabstal fra 2014, kunne man læse, at blev Syddjurs Kommune drevet lige så godt som Frederiksberg, kunne kommunen spare 251 mio. kr. årligt, og hver indbygger slippe med at betale 6.009 kr. mindre i skat om året. 
Norddjurs Kommune kunne tilsvarende spare 180 mio. kr. om året, og hver indbygger slippe 4.740 kr. billigere i skat om året.

CEPOS på besøg

Undersøgelsen har fået borgmester Claus Wistoft (V) sammen med topembedsværket til at reagere. 
"Vi har simpelthen inviteret repræsentanter fra CEPOS på besøg, og det har de takket ja til," siger Claus Wistoft. 
Der ikke sat dato på besøget endnu. 
"Det er sådan set lige dele forundring og irritation, der har fået os til at invitere CEPOS på besøg, fordi vi godt vil kende forudsætningerne for deres konklusioner," siger Claus Wistoft. 
Han mener, at CEPOS-analysen konkluderer lige bombastisk nok. 
"Jeg synes, det er interessant at kende baggrunden for deres regnestykke, for vi kan da sikkert lægge noget til, som nuancerer tingene," vurderer borgmesteren.
 
 

Publiceret 21 March 2016 15:39

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV