Bogprojekt:

Ryomgård duo i gang med ny bog om stationsbyens liv

Et par lokale ildsjæle er startet på at samle materiale til en spændende bog om Ryomgård og opfordrer nuværende eller tidligere borgere til at bidrage

Af
Af Lars Norman Thomsen

?Ilse Iversen og Kirsten M. Frandsen har fuldt gang i et nyt bogprojekt om Ryomgård.

"Bogen skal være med til at skabe positiv omtale og fokus på nuværende virksomheder. Det vil ske gennem interviews og frivillige bidrag fra de firmaer, der ønsker at være med," siger Kirsten M. Frandsen, der tidligere har været forfatter eller medforfatter på lokalhistoriske bøger og også for nogle år siden udgav en meget smuk bog om præstegårdshaver i Danmark.

Den nye bog følger op på den fine bog, som Jens Erik Mehlsen udgav i 1992, 'Rundt om Ryom', der fortalte om stationsbyens opståen og historie frem til slutningen af 1930'erne.

Meget at fortælle om

"Vores bogprojekt skulle gerne give et samlet billede af Ryomgård. Det gælder med hensyn til historien, bygningsmæssigt, erhvervsmæssigt, samt kulturelle tiltag og områdets særlige natur. Også byens to gode skoler, samt de mange tilbud om fine børnepasningsmuligheder er det oplagt at omtale," siger Kirsten M. Frandsen, der også håber at få alle facetter af byens omfattende foreningsliv med.

"I det videre arbejde er vi interesserede i at få en tilkendegivelse, om vi må fortælle om de virksomheder, skoler foreninger og enkeltpersoner, vi har henvendt os til," siger den ene halvdel af redaktør-duoen.

"Der kan også være nogle, der gerne vil være med og bidrage, men som vi ikke har været opmærksomme på. Derfor er man velkommen til at give lyd fra sig, og henvende sig til en af os," understreger Kirsten M. Frandsen.

Publiceret 17 March 2016 13:29

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV