Tangentspilleren med Aspergers syndrom:

"I showed them in the end"

Historien om tangenttroldmanden Kristian Marius Andersen er både bevægende og smuk. Mød ham søndag aften i Thorsager Kirke

Af
Af Lars Norman Thomsen

'Tangentspilleren', hedder dokumentarfilmen om organisten Marius Kristian Andersen, som man kan se søndag aften i Thorsager Kirke, inden organisten efter en kort pause sætter sig til orglet for at spille en improvisationskoncert på orglet.
"Her vil han blandt andet tage udgangspunkt i de sange og temaer, som publikum i pausen har mulighed for at indlevere," fortæller Thorsager faste organist Kasper Walther.
Filmen slutter med musikken til 'Den grimme ælling', og Marius Kristian Andersens livshistorie minder meget om H.C. Andersens evergreen.
Han vokser op i et engelsk arbejderklassemiljø i Southport, en forstad til Liverpool, der er præget af grov mobning. 

Aspergers syndrom

Da Marius Kristian Andersen flytter til Danmark, møder han kantoren (korlederen) Mads Bille ved Herning Kirke, som opdager, at den unge gut er en guddommelig tangentspiller.
Det skal også vise sig, at Marius Kristian Andersen lider af Aspergers syndrom - han får diagnosen i en alder af 27 år - og at hans manglende greb om hverdagen står i grel modsætning til hans kunstneriske begavelse.
Kristian Marius Andersen siger i filmen: "I showed them in the end." Jeg viste dem til sidst. En hilsen til alle de, der i barndomsårene moppede ham og gjorde hans liv uudholdeligt.
Ved siden af sit virke som klassisk orgelspiller har tangenttroldmanden en passion for at spille hammondorgel og jazzklaver.

  • Se 'Tangentspilleren' og mød Kristian Marius Andersen søndag 20. marts 2016 i Thorsager Kirke
  • Klokken 19-21

Publiceret 16 March 2016 20:52

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV