Venstre:

Lokalformand tager afgange med stoisk ro

Tommy Beck Kobberøe, konstitueret formand for Venstre i Syddjurs, skriver til Lokalavisen, at alt synes ro ombord lokalt

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres nedtur i meningsmålingerne får ikke Tommy Beck Kobberøe, Kolind, konstitueret lokalformand i Syddjurs, til at ønske sig hen til anden politisk verden.
Læs også: Lokalpolitik: Markant V-medlem i Syddjurs har meldt sig ud
Lokalpolitik: Inge Dorte Mandrup har meldt sig ud af Venstre
Det skriver han fredag i en mail til Lokalavisen forud for de kommende generalforsamlinger i kommuneforeningerne i både Norddjurs og Syddjurs.
Udmeldelserne fra først Inge Dorte Mandrup, formand for V-kommuneforeningen i Norddjurs, fordi hun ikke bifaldt ledende V-politikeres retorik i flygtningedebatten, og senest Lars Christian Lauridsen, formand for Venstres kredsbestyrelse i Djurskredsen, ser Tommy Beck Kobberøe ikke som en tendens til mandefald
"Det er en lidt pudsig artikel Lokalavisen laver om Lars Christian Lauridsens udmeldelse. Man kunne godt få det indtryk, at udmeldelsen skyldes de samme grunde som Inge Dortes (Mandrup, red.). Dette er ingenlunde tilfældet, idet Lars Christians begrundelse kort sagt er, at Venstre i dag ikke er liberalt nok, som Lokalavisen også hentyder til i artiklen i kommentaren om CEPOS," skriver Tommy Beck Kobberøe.
Han forsikrer, at Venstre modtager indmeldelser og udmeldelser hele tiden.
"Nogle er begrundet, andre ubegrundet. Vi har også fået indmeldelser i forbindelse med Eva Kjer-krisen fra folk, der ikke bakkede op om Søren Papes linie."
"Så jeg finder det ikke bekymrende eller dramatisk at Lars Christian har meldt sig ud. Og at han går som formand er "helt efter reglerne". Han har siddet i en valgperiode, hvilket er meget normalt."

Skæringsdatoen er 17. juni 2016

På de kommende generalforsamlinger i de to kommuneforeninger, mandag 13. marts i Syddjurs og onsdag 30. marts i Norddjurs, skal der vælges en ny kredsbestyrelsesformand efter Lars Christian Lauridsen.
"Herefter fortsætter arbejdet med at finde en god kandidat til Djurskredsen. Fristen er som bekendt  17. juni 2016 (et år efter seneste folketingsvalg, red.),  så vi har lidt tid at løbe på endnu," skriver Tommy Beck Kobberøe.
Afløseren skal tage over efter Anne-Mette Winther Christiansen, der ikke blev genvalgt ved Folketingsvalget i 2015, og som har meldt sig ud af politik til fordel for en civil karriere.

Husum og Østergaard

Foreløbig er det meldt ud, at to af Venstres mangeårige medlemmer af Norddjurs Kommunalbestyrelse, nuværende gruppeformand Hans Husum og formand for Børne- og ungdomsudvalget Lars Østergaard, begge er interesseret i at blive Venstres folketingskandidat i Djurskredsen.
Det bekræfter Hans Husum over for Lokalavisen.
"Jeg har sagt, at jeg gerne vil stille mig til rådighed, hvis medlemmerne mener, at de kan bruge mig," siger Hans Husum.
Hvorvidt det betyder, at han er kandidat på det opstillingsmøde, der senere skal afklare, hvem der skal afløse Anne-Mette Winther Christiansen, ved han ikke endnu.
"Det vil jeg snakke med vores kredsbestyrelse om, når det det bliver aktuelt," siger Hans Husum.
Han lægger ikke skjul på, at han helst ser, at en kommende folketingskandidat har sin adresse på Djursland.
"Men, der også dem, der mener, at vi skal flyve en kendis til Djursland, så det vil måske dele vandene," siger Hans Husum.

Publiceret 11 March 2016 13:15

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV