Kommentar:

Ren DF-symbolpolitik

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

?"Man har kun ventet på, at det blev de lokale DF'eres tur til at tage en holmgang med deres politiske kolleger i henholdsvis Norddjurs Kommunalbestyrelse og Syddjurs Byråd om det, der er lidt hånligt er døbt 'Frikadellekrigen' efter det, der skete forleden i Randers Byråd, hvor Venstre og Dansk Folkeparti indgik en studehandel om at sikre, at børn i samtlige Kronjyllands institutioner fortsat kan få serveret solide danske specialiteter som frikadeller og kogt hamburgerryg.

Nu er det så blevet Djurslands tur, men det havde unægtelig klædt Dansk Folkepartis gruppeformænd i henholdsvis Norddjurs Kommunalstyrelse, Inger K. Andersen, og Syddjurs Byråd, Per Dalgaard, at have nærlæst den mail, de tydeligvis har modtaget fra centralt hold i partiet, før de sendte den videre til deres respektive borgmestre og politiske kolleger med en anmodning om at få sikring af dansk madkultur i institutionerne på den lokalpolitiske dagsorden.

I?mailen er statsminister Lars Løkke Rasmussen stavet Lars Lykke Rasmussen, og det bliver nævnt, at byråd kan lovgive.
Et byråd kan ikke lovgive, det kan kun Folketinget.

Det er svært at tage seriøst.

Normalt er bespisningen i de kommunale institutioner ikke noget, som lokalpolitikere skal blande sig i. Afgørelser om madkulturen ligger godt og solidt placeret hos bestyrelserne i institutionerne, som sammen med ledelse og medarbejdere er kvinder og mænd for at sikre, at børnene får den rigtige kost, herunder god dansk svinekød.

Hvis, der er en bestyrelse som lige pludselig vil til at ændre radikalt på madkulturen for at tilgodese børn med en muslimsk baggrund eller appellere til, at der ikke bliver pyntet til jul, så vil der selvfølgelig lyde et ramaskrig.
Vær sikker på det Dansk Folkeparti på Djursland.

I?rejser en pseudodebat og fremmaner endnu et eksempel på symbolpolitik, når den er værst.

Det har Per Dalgaard prøvet en gang tidligere tilbage i Syddjurs-tiden. Da var tavsheden larmende fra det øvrige byråd.

Mon ikke børnehaver, vuggestuer og skoler allerede har nogle værdier, som de sætter højere end andre som modvægt til tidligere tiders værdirelativisme og nihilisme?

Hav tillid til, at de for længst har erkendt, at tolerance uden en tolerancetærskel er veget for den hvad den østrigsk fødte filosof Karl Popper har sagt så strålende: at man må være intolerant over for intolerancen - ellers vinder intolerancen, og så er det forbi med tolerancen."

Publiceret 10 March 2016 07:37

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV