Læselyst:

"Din kone knepper med Poul Alling"

Forfatteren Michael Robaks debutroman ”Hele byen ved det” er BOGEN ved tirsdagens komsanmmen i Læselyst på Ryomgård Gamle Posthus

Af
Af Lars Norman Thomsen

Tirsdag 8. marts 2016 skal man i læseklubben Læselyst  snakke og debattere forfatter og journalist Michael Robaks debutroman "Hele byen ved det", - en historie om kærlighed, sex og utroskab, hvor Ebeltoft og Djursland spiller en vigtig rolle.
En stor del af bogen foregår på Djursland og Mols. Hovedpersonen, den tidligere radiovært Tommy Hostrup, kommer fra Fjellerup, men ville ønske han var fra det eksotiske Ebeltoft, hvor ungdomskæresten Pernille var fra.
Michael Robak er selv opvokset på Djursland, er uddannet journalist og arbejder i dag arbejder som reporter, redaktør, og redaktionschef i TV 2's nyhedsafdeling med ansvar for stationens krimimagasiner.

40, fed og færdig

Hovedpersonen Tommy Hostrup har passeret de 40 og er blevet fyret fra radioen, fordi chefen synes han er blevet for gammel. Samtidig ligger hans kærlighedsliv i ruiner.
Det får ham til at handle, da han snuser sig frem til, at hans chef fra radioen har været sin mand utro med en professor. Han skriver et brev med teksten "Din kone knepper med Poul Alling" og sender det af sted i en anonym kuvert. En leg han fortsætter med en stribe breve til andre, som bedrages af deres kærester eller ægtefæller.
"Højresvingsulykker og utroskab er nogle af de ting, der kan smadre en familie på et splitsekund. Utroskab er godt og evigaktuelt stof," udtalte Michael Robak ved bogens udgivelse i 2014.
"Helt konkret fik jeg på et tidspunkt kendskab til noget knalden-udenom i min omgangskreds. Det fik mig til at tænke over, om man burde sladre? Jeg gjorde ikke noget. Hvis det havde været min bedste ven eller min bror, det handlede om, ville jeg måske have handlet anderledes," forklarede Michael Robak.

Ikke i den bedste sendetid

Forfatteren tror ikke på, at "Hele byen ved det" nok først ville blive sendt på et tidspunkt efter, ungerne er blevet puttet, hvis romanen havde været et tv-show – primært på grund af de ret saftige sexscener.
Men han peger samtidig på, at romanens motiver generelt er brede, og at der også er vil-du-se-min-smukke-navle-ungdomskærlighed i bogen.

  • Tirsdag 8. marts 2016 inviterer Læselyst interesserede til at dele læseoplevelsen af 'Hele byen ved det'
  • Mødestedet er det gamle posthus i Ryomgård klokken 19 til 20.30
  • Det kræver ingen forudsætninger, andet end lyst til at læse og dele ud af erfaringer eller høre andres oplevelse af den samme bog
  • Læseklubben Læselyst, Ryomgård, har rod i Marie Magdalene-Koed Pastorat

Publiceret 05 March 2016 20:34

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV