Foto: Campen Auktion A/S

Foto: Campen Auktion A/S

Feldballe:

Topponyer fra hingstecenter sælges på auktion

Skattesag tvinger Feldballe Hingstecenter til at skille sig af med nogle af Danmarks bedste dressurponyer på en netauktion

Af
Af Martin Schultz

Søndag 27. september bliver 17 ponyer vist frem på ridebanen på Møllerup Gods. Kunne man tænke sig at blive ejer af en af ponyerne, så er de til salg, for alle 17 ponyer er i færd med at blive bortauktioneret på nettet gennem Campen Auktioner A/S.
Det er ejeren af Feldballe Hingstecenter, Kim Præst Simonsen, som sætter de 17 ponyer til salg. Det er han nødt, og det ærgrer den dygtige opdrættet, som har arbejdet med ponyavl i godt 30 år.
”Det er super ponyer alle sammen, og jeg er rigtig ked af, at jeg skal af med dem. Men der er en regning der skal betales,” siger Kim Præst Simonsen.
Baggrunden er det i opdrætterkredse velkendte problem, at Skat ikke længere anerkender stutteriet som erhverv.
”Skat har ingen forståelse for, at udsving i den internationale økonomi kan betyde færre investeringer i heste. Pludselig anser man ikke længere Feldballe Hingstecenter for at blive drevet erhvervsmæssigt. Derfor er Feldballe Hingstecenter nødt til at lukke stalddøren for videre udvikling, drift og avl af sportsponyer,” siger Kim Præst Simonsen. Han sælger derfor sine sportsponyer og vil fremover kun være hingsteholder med sine hingste og fire avlshopper.

Kim Præst Simonsen, Feldballe Hingstecenter. Campen Auktioner A/S

Kim Præst Simonsen, Feldballe Hingstecenter. Campen Auktioner A/S

På verdenskortet

Kim Præst Simonsen er opvokset på Djursland, og allerede som 10-årig vendte han bunden i vejret på sparebøssen for at købe sin første pony.
Siden har han sammen med sin familie og ikke mindst sin far, Iver Simonsen, delt passionen og interessen for heste. Sammen har de med tålmodighed og dygtighed sat stutteriet Feldballe Hingstecenter på verdenskortet.
Gennem en periode på godt 30 år er det blevet til mange lokale, nationale og internationale sejre, point, medaljer, rosetter, fornemme titler og scoringer for fremavl af sportsponyer til både dressur, showkonkurrencer og springopvisninger.
Men Skats behandling af stutteriet betyder, at Kim Præst Simonsen nu sadler om, sælger sin sportsponyer og fremover kun vil være hingsteholder og dropper ambitionen om at have et fuldt stutteri.

Pony og føl. Campen Hingstecenter A/S

Pony og føl. Campen Hingstecenter A/S

Møllerup som kulisse

De 17 sportsponyer, som skal bortauktioneres, vises søndag frem på Møllerup Gods' ridebane.
”Som kulisse har Møllerup Gods altid været en del af mit liv med hestene, fordi bedækningerne har fundet sted på Møllerup Gods og der her er gode forhold for hopperne,” siger Kim Præst Simonsen, der også som jordbesidder sorterer under Møllerup Gods.
Netauktionen er allerede i gang og slutter den 4. oktober om aftenen.

Møllerup Gods med ridebanen. Foto: Campen Auktioner A/S

Møllerup Gods med ridebanen. Foto: Campen Auktioner A/S

Kim Præst Simonsen fodrer med gulerod. Foto: Campen Auktioner A/S

Kim Præst Simonsen fodrer med gulerod. Foto: Campen Auktioner A/S

FAKTA

Se auktionskollektion på http://ow.ly/St8rx
Følg auktionen på www.campenauktioner.dk

Kim Præst Simonsen vil fortsætte som hingsteholder og beholde fire ponyhopper. Foto: Campen Auktioner A/S

Publiceret 25 September 2015 19:54

SENESTE TV