Slagterparret Jan og Lone Hald Thomsen foran forretningen i Bredgade i Kolind med deres nye slagtermaskot: en glad gris skåret i egetræ. Foto: Martin Schultz

Slagterparret Jan og Lone Hald Thomsen foran forretningen i Bredgade i Kolind med deres nye slagtermaskot: en glad gris skåret i egetræ. Foto: Martin Schultz

Intet Hjorddrengenes Marked uden gule ærter

Den nye slagter i Kolind skal føre en gammel tradition videre

Af
Af Martin Schultz

?“Du skal regne med omkring 300 portioner gule ærter med medister, flæsk, sennep og rødbeder.”
Kolinds nye slagterpar, Jan og Lone Hald Thomsen, kan godt smøge ærmerne op og komme i gang med de gule ærter, for den ret hører sammen med onsdagens Hjorddrengenes Marked i Kolind.
Det er nemlig en gammel tradition, at der bliver serveret gule ærter til middag på markedsdagen.
“Tidligere blev retten serveret på byens hoteller, Drasbæks Hotel og Hotel Kolind. Det hørte med til et besøg på markedet, og husbond skyllede de gule ærter ned med godt med snapse,” fortæller Tage Mogensen, som er en af tovholderne bag markedet, der i år bliver holdt i Kolind for 124. gang.

Ny slagter tager over

Da byens hoteller lukkede, blev det Kolind Slagteren, som stod for tilberedningen af de gule ærter.
Først var det slagter Johannes Friis, som leverede til servering i Byhallen, hvor det frivillige “Gule Ærter Holdet”, står klart til at servere for de sultne markedsgæster.
Nu er opgaven givet videre til byens unge slagterpar, Jan og Lone Hald Thomsen.De overtog ved årsskiftet slagterforretningen og har fået en god start, både når det gælder kundernes daglige indkøb og levering af mad ud af huset.
“Jeg har haft fat i min forgænger Johannes Friis for at høre, hvordan og hvor meget der skal laves, for at alle kan blive tilfredse,” fortæller slagter Jan Hald Thomsen.
Tage Mogensen er sikker på at, der bliver brug for alle portioner.
“Sidste år var der markedsgæster, der tog toget fra Grenaa til Kolind for at smage Kolinds gule ærter,” fortæller Tage Mogensen.

null

Publiceret 09 September 2014 15:02

SENESTE TV