Hornbæk (i hvidt) og Syddjurs Talentcenter (i Mols-trøjer) mødtes i en spændende dyst hos U16 pigerne.

Hornbæk (i hvidt) og Syddjurs Talentcenter (i Mols-trøjer) mødtes i en spændende dyst hos U16 pigerne.

Fotogalleri:

Beach Boys & Girls i Glesborg

Ulrik Wilbek var tilskuer til sjov håndbold i sandet i Glesborgs nye sommermekka

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der var fornemt besøg til weekendens store beachhandballstævne på de nye baner i Glesborg ved Nørre Djurs Hallen arrangeret af Nørre Djurs HK og Jydsk Håndbold Forbund – Kreds 4.
Verdens måske mest succesrige håndboldlandstræner målt på antal titler og medaljer, selveste Ulrik Wilbek, benyttede en solrig søndag til at kigge på strandhåndbold og bivåne sønnens præstationer i det varme sand.
Sønnike var med hos Viborgs U-14 drenge, der mestrede det særlige spil så godt, at de vandt vandt deres række.
"Beachhandball er et meget sjovt spil med masser af fart og tempo og meget forskelligt fra håndboldspillet i hallerne. Det giver mulighed for at afprøve en masse tekniske detaljer, som de unge spillere sagtens kan tage med sig, når de igen skal spille traditionel håndbold," lød vurderingen fra Ulrik Wilbek til Lokalavisens udsendte.

Wilbek holdt sig i ro

"Jeg har dog overværet flere VM- og EM-stævner for eliten, hvor jeg meget hurtigt syntes, at kampene blev lidt for trivielle og taktiske, fordi det er meget svært at være forsvarsspiller i beachhandball, og i og med at piruette-scoringer tæller dobbelt, og mål scoret af keeperen også gør det, så bliver det ikke så spændende at kigge på, når de allerbedste spiller, men jeg synes, at det her stævne i Glesborg er meget sjovt for både spillere og publikum, og det er et fint initiativ, at der er anlagt strandhåndboldbaner midt i en by," lød det fra herrelandsholdets træner, som overlod coachingen af drengene fra hjembyen Viborg til fruen, damelandsholdets tidligere målmand Susanne Munk Wilbek.

Stort tilløbsstykke

Stævnet var i det hele taget et stort tilløbsstykke, og ikke mindst det gode vejr trak de sidste håndbold-husarer til.
Der deltog 31 hold om lørdag og 53 om søndagen.
I U-16 og U-18 rækkerne for både piger og drenge kvalificerede vinderne sig til at deltage i det kommende Ungdoms DM i Kerteminde.
"Jeg vurderer, at der har været cirka 1.500 mennesker forbi i løbet af weekenden," fortæller Henrik Elkjær, ungdomskonsulent i Nørre Djurs HK.

Alt klappede

Han var yderst tilfreds med det første store arrangement på de seks håndboldbaner, og ungdomskonsulenten havde mange roser til de Nørre Djurs HK'ere med Heidi Fogh som den store udfarende kraft, som bidrog til, at alt det, der omkransede håndboldbanerne fungerede perfekt.
Musikken pumpede derudaf, som det hører sig til, når der spilles håndbold i sandet, og de velassorterede boder med væde og føde blev flittigt besøgt, så ingen dehydrerede eller gik kolde i sommervarmen.

Beachhandball i Glesborg U-10 drenge: Mols IF U-12 drenge: HEI Skæring U-14 drenge: Viborg HK U-16 drenge B: IF Mols U-16 drenge A: Bjerringbro FH * U-18 drenge: Åstrup/Hammelev IF * Herre A: Nørre Djurs HK Herre B: Nørre Djurs HK U-12 pige A: Horsens HK U-12 pige B: Horsens HK U-14 pige A: Bjerringbro FH U-14 pige B: Syddjurs Talentcenter U-16 pige A: Randers HK * U-16 pige B: Horsens HK U-18 piger: Kristrup BK * Dame A: Hornslet IF Dame B: Nørager BK *Kvalificeret til Ungdoms DM i Kerteminde 22. juni.

Publiceret 15 June 2013 13:24